Bursa'daki Canlı Bomba Kızılay'daki Canlı Bombayla Aynı Hücreden

Bursa'daki Canlı Bomba Kızılay'daki Canlı Bombayla Aynı Hücreden

Bursa'da geçtiğimiz gün intihar eylemi düzenleyerek sadece kendi hayatını kaybeden canlı bombanın Kızılay eylemini gerçekleştirerek 37 kişiyi öldüren Seher Çağla Demir'le aynı hücreden olan Suzan B. olduğu öne sürüldü. 

Bursa Ulu Camii girişinde üzerindeki bombayı patlatarak eylem düzenleyen kadının üzerinden Sultan Yıldız ve Emine Kızıl adına düzenlenmiş 2 kimlik kartının yanı sıra çantasından çıkan Şanlıurfa'dan Bursa'ya yolculuk yaptığına dair bilet bulundu. Polisin yaptığı araştırmalarda kimliğine kesin olarak ulaşıldığı iddia edilen canlı bomba, kimliğinin netlik kazanması amacıyla şu an için öğrenilen bilgilerin gizli tutulduğu açıklandı. Öte yandan kadının bağlantıda olduğu kişileri araştıran polis, bu kişilerin çoğunun PKK ile bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.

DNA testi ile kesinlik kazanacak

Üzerindeki bombayı patlatan kadının kimliğinin kesinleşmesi için Şanlıurfa'da oturduğu iddia edilen ailesinden DNA örneği alındı. Test sonuçlarına göre canlı bomba olup olmadığı netleşecek olan Suzan B.'nin Kobani'de YPG'ye katılarak IŞİD'e karşı savaştığı ve bir süre sonra sınırı kaçak olarak geçerek Türkiye'ye döndüğü düşünülüyor. Suzan B'nin Türkiye'ye döner dönmez Bursa'ya gittiği iddia edilirken, Ankara'daki terör saldırısını düzenleyen Seher Çağla Demir ile aynı hücreden olduğu öne sürüldü.

15 kişi gözaltında

Polis tarafından Bursa, Şanlıurfa, İstanbul ve Afyonkarahisar'da düzenlenen operasyonlarda, teröristin üzerinden çıkan sahte kimliklerin gerçek sahiplerinin de arasında olduğu 15 kişi gözaltına alındı. Sahte kimliklerin asıl sahipleri de dahil olmak üzere canlı bomba olduğu iddia edilen Suzan B.'nin yakın arkadaşı olduğu öne sürülen bir kadının daha sorgulanmaları devam ediyor.

Bursa'da kaldığı ev öğrenci evi diye tutulmuş

İntihar eylemcisinin Bursa'da kaldığı evin bir süre önce 3-4 kişi tarafından ev sahibine kendilerini öğrenci olarak tanıtarak tutulduğu ortaya çıktı. Polis, intihar eylemcisinin bağlantılarını yakalamak için eve operasyon düzenlemesiyle bazı örgüt dokümanları da ele geçirildi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.