Burun Estetiğinde Devrim: Ultrasonik Şekillendirme

Burun Estetiğinde Devrim: Ultrasonik Şekillendirme

Ulutrasonik şekillendirme ile ameliyat sonrası şişlik ve ödemler minimuma iniyor.Kaynak: Burun Estetiğinde Devrim: Ultrasonik Şekillendirme

Rinoplasti (burun estetiği) cerrahisinde özel ekipmanlar ile uygulanan inovatif (yenilikçi) bir yöntem olan Ultrasonik Şekillendirme, ameliyat sonrası hastalarda şişlik ve ödem sorununun minimuma indiği, morluğun yok denecek kadar az  yaşandığı bir estetik burun operasyonudur. Bu yöntem ile daha zarif burun sırtı ve burun ucu geçişi sağlanırken, nefes alımı rahatlar ve kişi arzu ettiği görüntüye çok daha konforlu bir şekilde ulaşır. 

Özel Karataş Hastanesi Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mehmet Özekmekçi,  bu yöntemle kemiklerin milimetrik bir şekilde ölçülerek, çok daha incelikli bir şekilde işlem yapılmasına olanak sağlandığını, burun kemiğinin yüzle birleştiği noktadaki damar yapısının hasar görmediğini, hastalarda neredeyse hiç morarma yaşanmadığı gibi renk değişimi ve şişliklerin de minimum seviyeye indiğini belirtti. 

Gerek hekime gerek hastaya önemli avantajlar kazandıran bu yöntemin hastanın iyileşme sürecini de çok daha konforlu bir hale dönüştürdüğünü ifade eden Özekmekçi, hastaların burun ameliyatları ile ilgili en çok tedirgin oldukları iki konunun günümüz estetik burun cerrahilerinde çözüme kavuşturulduğunu vurguladı.  Opr. Dr. Mehmet Özekmekçi, ‘‘Bunlardan biri hastaların burnunda tampon olacağı endişesi ile bir süre burnundan hiç nefes alamayacağı endişesidir ki artık silikon yaprak formunda splintlerle bu sorun ortadan kaldırılmıştır. Bir diğer kaygı sebebi ise morarma ve şişliklere bağlı iyileşme sürecinin uzamasıdır. Bu noktada ultrasonik burun cerrahisi, hastaya büyük bir konfor sağlar. Yumuşak doku travmasını minimuma indirerek, şişlik ve morlukların çok az hatta bazı kişilerde fark edilmeyecek düzeyde olmasına olanak sağlar. Kemik şekillendirme işlemi, bu yöntem sayesinde çok daha kontrollü ve incelikli olarak gerçekleştirilebildiğinden çok daha zarif burun sırtı ve burun ucu geçişi sağlar’’ dedi.

unnamed-195.jpg

SİZE ÖZEL, SAĞLIKLA NEFES ALAN BİR BURUN 


Burun şekil bozukluğu olan kişilerde; burun şeklindeki bu bozukluk, yüzdeki diğer organların kendi içeresinde ahengini bozabilmekte ve bu görüntü bireyin psikolojisini, hatta sosyal ilişkilerini bile etkileyebilmektedir. Özel Karataş Hastanesi KBB Hekimi Mehmet Özekmekçi, estetik burun cerrahisinde olmazsa olmaz ilk koşulun, hasta ile doktor arasında kurulan sağlıklı iletişim olduğunu vurgularken, ‘‘Doktor hastanın beklentilerini net ve eksiksiz anlamalı, hastanın beklentilerinin olabilirliğini onunla birlikte değerlendirmeli ve hasta da doktorunun yapabileceklerini net ve eksiksiz olarak algılamalıdır. Burun estetiğinde, burun kemerli ise kemer alınabilir; burun ucu düşük ise kaldırılabilir, top gibiyse daraltılabilir; burun ile üst dudak arasındaki mesafe uzatılabilir veya kaldırılabilir; burun aksı eğri ise aks orta hatta alınabilir. Burada önemli olan kişiye özel, ona en çok yakışan ve aynı zamanda sağlıkla nefes alabilen bir burun elde etmektir’’ diye belirtti. 

Ameliyat sonrası hastalara eskiden olduğu gibi uzun bez tamponlar veya alçıdan kalıplar uygulanmayan yeni dönem burun estetiği operasyonlarında; silikon yaprak formunda tamponlar ve cilt renginde yumuşak kalıplar kullanılmaktadır. Tamponlar,2-3 gün; dikişler ve kalıp ise bir hafta sonra alınmaktadır. Kişi, 10 gün gibi kısa bir sürede istediği görünüme kavuşurken, gündelik yaşamına ve iş hayatına da çok kısa bir süre içinde dönebilmektedir. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.