Burun estetiğinde kapalı ameliyat rahatlığı

Burun estetiğinde kapalı ameliyat rahatlığı

Ekol Balçova Tıp Merkezi’nden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Serkan Aslan, burun estetiği ameliyatlarının hem açık hem de kapalı teknikler kullanılarak yapılabileceğini söyledi.

Opr. Dr. Serkan Aslan, “Her iki ameliyatı da yapma konusunda deneyimli bir cerrah, hastanın var olan burun problemini değerlendirir. Hasta isteği de göz önüne alınarak uygun teknik belirlenir. Her iki teknikte de istenilen sonuca ulaşılabilmektedir” dedi.

Açık yöntemde burun alt kısmına kesi yapıldığını belirten Opr. Dr. Serkan Aslan, “Kapalı yöntemde kesilerin hepsi içeridedir bu yüzden iz olmaz. Kapalı rinoplasti iki yöntemle uygulanabilir. Birinci yöntemde burun ucu kıkırdakları görülmeden burun kemeri alınır ve kemik daraltılır. Kıkırdak greftleri fazla kullanılmaz ve daha az kontrollü bir yöntemdir. İkinci yöntemde burun ucu kıkırdakları doğurtulur açık teknikte kullanılabilen tüm yöntemler kıkırdak deri bütünlüğü korunarak uygulanabilir” dedi.

opr-dr-serkan-aslan-estetik-ve-plastik-cerrahi-uzmani.jpg

Kesiler İçten Yapılır

Kapalı (izsiz) rinoplastide yapılan bütün kesilerin burun deliklerinin içinden yapıldığını belirten Opr. Dr. Serkan Aslan, “Bu sayede burun ucunda açık rinoplastide olduğu gibi dikiş izi olmaz. Kapalı burun estetiği günümüzde en fazla tercih edilen ameliyat tekniklerinden birisidir. Her iki burun deliğinin içinde açılan ufak kesiler ile burundaki sorunlar giderilir. Açık teknik burun estetiği ile yapılabilecek her şey kapalı rinoplasti ile gerçekleştirilebilir. Sizin burnunuz kapalı burun estetiğine uygun değil yaklaşımı doğru bir yaklaşım değildir. Kapalı teknik ile burun derisi ve burun içindeki yumuşak dokuların açılmasına gerek kalmaz. Bu sayede cilt ve yumuşak doku çok daha az hasar görür. Burnun iyileşme süreci hızlanır. Burun ucunda hiçbir şekilde yara izi kalmaz” dedi.

Ameliyat Sonrası Konforlu

Ekol Balçova Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Serkan Aslan, “Kapalı teknik rinoplasti genel ya da lokal anestezi altında ortalama 1,5 - 2 saat süren bir operasyon ile gerçekleştirilir. Kullanılacak olan anestezi çeşidine burundaki müdahalenin boyutuna, hastanın genel sağlık durumuna, hastanın ve cerrahın seçimine göre karar verilir. Ancak birçok cerrah genel anestezi kullanmayı tercih eder. Ameliyatın ardından rahat nefes alma imkanı sunan silikon ateller kullanılır. Burnun üzerine ise koruyucu bant ve atel yapıştırılır. Burun içine atılan dikişler ise kendiliğinden kaynayan dikişler olduğu için alınmasına gerek olmaz” diye konuştu.

Kapalı Tekniğin Avantajları

Kapalı teknik ile burun estetiği sonrası iyileşme süreci çok daha hızlıdır.

Kapalı rinoplasti ameliyatında teknik açısından hiçbir damar ve sinir kesilmez, bu nedenle burun ucunda uyuşukluk oluşmaz.

Yüzde ödem ve göz çevresinde morluk oluşma riski çok daha düşüktür.

Bir hafta içinde hasta normal hayatına devam edebilir.

6 hafta içinde iyileşme başlar, ortalama 1 yıl içinde iyileşme tamamlanır.

Eğer hastanın ikinci ameliyatıysa ve burun ucunda sorun yoksa ya da burun ucundaki tahribat azsa yine kapalı (izsiz) yöntem tercih edilebilir.

Benim kişisel tercihim dokuya daha az hasar vermesi nedeniyle öncelikle kapalı (izsiz) teknik rinoplastidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.