Burun estetik yöntemleri nelerdir?

Burun estetik yöntemleri nelerdir?

Burun yapısı insanların görünüm açısından en belirleyici organı olduğundan dolayı burun şeklinin düzeltilmesi için burun estetiği yöntemlerinden yararlanabilir.

Bazı hastalarda burun yapısı doğuştan gelen rahatsızlıklar nedeni ile bozuk olabilir. Bu hastalarda söz konusu nedenlerden dolayı nefes alma sorunları da ortaya çıkabilir.

Bu nedenle hastalarda estetik ya da sağlık sorunlarını gidermek için burun estetiği yapılır. İşlemler açık ya da kapalı estetik işlemleri ile mümkündür. Birçok farklı burun estetik sorunu bulunduğundan dolayı hastaya özel tedaviler tercih edilir. Günümüzde hastalarda ortaya çıkan estetik sorunlar basit işlemler ile ortadan kaldırılır.

adam, kişi, takım, poz içeren bir resim Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

Op. Dr. Hüseyin Kandulu Kimdir?

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Ameliyat denilince birçok insan tedavi olmaktan vazgeçer. Fakat son zamanlarda işlemlerin daha basit bir hal alması ile birlikte burun estetiği yöntemlerinde daha basit işlemlerin var olması insanları ameliyat konusunda teşvik eder. Hatta lokal anestezi altında yapılan bazı uygulamalar sayesinde insanların estetik çözümlerden yararlandırılması mümkündür.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Hastalarda ortaya çıkan burun şekil sorunları ve nefes alma sorunlarının ortadan kaldırılması için kullanılan çeşitli estetik yöntemler bulunur. Bu yöntemler açık ya da kapalı yöntemler olarak ikiye ayrılır. Açık işlemlerde kişinin burun üst derisi açılarak hastalara işlem yapılır. Bunun dışında bir diğer yöntem olarak kapalı yöntem ameliyat vardır.

Kapalı yöntemde ise hastanın burun içerisinden girilerek tedavinin sağlanması mümkün olur. Genel anestezi altında yapılan bu işlem açık işleme göre biraz daha zahmetli olmakla birlikte içten işlem yapıldığından dolayı hastalarda iz oluşma korkusu ortadan kalkmış olur. Kapalı yöntemde işlemler burun içinden yapılır. Açık yöntemde ise burun üst derisi kaldırılarak hastalara işlem uygulanır.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi

Bu işlemin öncesinde hastaların iyi bir dinlenme yapması ve ağır hareketlerden kaçınması gereklidir. Burun estetiği fiyatları açısından insanların tercih ettiği bu yöntemlerin gerçekleştirilmesi öncesinde hastaların kan sulandırıcı ilaçların kullanımını sonlandırması gereklidir. Söz konusu yöntemler sayesinde hastalarda burun görünüm daha güzel olduğundan dolayı estetik açıdan beklentiler karşılanmış olur.

Ameliyat öncesinde hastanın burun şekli hakkında hekim tarafından bilgilendirilmesi de önem taşır. Aynı zamanda sigara kullanımı hastalarda iyileşme sürelerini geciktirdiği için tavsiye edilmez. Son zamanlarda hastalarda ortaya çıkan sorunların giderilmesi için bu yöntemler başarılı bir şekilde estetik merkezlerinde gerçekleştirilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Burun şeklinden hoşlanmayan hastalar başta olmak üzere aynı zamanda nefes alma sorunları yaşayan hastalarda bu yöntemler uygulanır. Sonuç olarak hastaların estetik beklentilerini karşılayan yöntemler daha iyi nefes almak için de kullanılır. Burun dikleştirme işlemleri ya da burun eğrilik çözümleri sayesinde daha iyi görünüm ya da daha iyi nefes alma mümkün olur.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası

Hastaların tedavi öncesinde burun estetiği fiyatları hakkında da bilgi sahibi olması önem taşır. Günümüzde bunun yanında ameliyat sonrası belirli bir süre silikon bazlı malzemeler ile burun içerisinde tampon uygulanır. Hastaların belirli bir süre burun kısmında bu tampon ile gezmesi gereklidir. Eski tip tamponlara göre insanları rahatsız etmeyen bu tampon yapısı nefes alma sırasında da herhangi bir soruna neden olmaz.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun ile ilgili estetik yöntemlerin farklı hastanelerde ve sağlık merkezlerinde farklı fiyatlar ile temin edilmesi mümkündür. Fiyatlar kullanılan yönteme hastanın beklentilerine ve hastanenin politikalarına göre değişiklik gösterir. Bu nedenle estetik işlemleri öncesinde birden fazla sağlık merkezinden fiyat almak yerine olacaktır. Hastalar burun estetiği fiyatları için sağlık merkezlerinden fiyat bilgisi alarak karar verebilirler.

https://www.huseyinkandulu.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.