Bütçenizi Rahatlatmak İçin Yapabileceğiniz 7 Şey

Bütçenizi Rahatlatmak İçin Yapabileceğiniz 7 Şey

Bütçenizi ayarlamanıza yardımcı olacak 7 yol.

Daha fazla kazanmanın yollarını aramak yerine giderlerinizi azaltmayı deneyebilirsiniz. İşte 1 aylık deneme için ipuçları.

Önce bir kâğıt kalem alın ve okuduğunuz her madde için 1 aylık tahmini gider yazın. En sonunda bu tahmini giderleri toplayın ve ne kadar tasarruf edebileceğinizi görün.

1. Market alışverişini azaltın. Ay sonuna kadar erzak dolabında bekleyenleri bitirin. Buzdolabı alışverişini gerektikçe ve günlük yapın. Böylece hiçbir şeyi fazla alıp çöpe atmazsınız.  

2. Kişisel alışverişlerinizi gözden geçirin. O ayakkabıyı ya da pantolonu almak zorunda mısınız? Eğer çıplak değilseniz giysi almayın. Dolabınızda bekleyenleri gözden geçirin. Hiç değilse ay sonuna kadar farklı kombinler yapın.

3. Kendinize 1 kere dışarıda yemek yeme izni verin. Yemeklerinizi evde yiyin. İşyerinde yemek için evde hazırladığınız yemeği götürün. Hem sağlıklı beslenmiş olursunuz, hem de para harcamazsınız.

4. Kahvenizi evde için. Şirketler kriz zamanlarında boşuna çaydan kahveden kısmazlar. Arkadaşlarınızla kafelerde değil sizin evinizde ya da onların evinde buluşun.

5. Eğer temizlik için yardım alıyorsanız, bu ay evinizi kendiniz temizleyin.

6. Kuaföre gitmek yerine saçlarınıza evde kendiniz şekil verin, kendiniz boyayın. Manikür ve pedikür yaptırmak zorunda değilsiniz. El ve ayak tırnaklarınızı kendiniz kesin ve gece yatmadan önce diplerine vazelin sürün. Ayaklarınızı duş alırken törpüleyin. Vazelin sürüp çorap giyin.

7. Spor salonu gibi bir yere üyeliğiniz varsa ve bu ay sona eriyorsa hemen yenilemeyin. Yeni abonelik başlatmayın.  
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.