Bütün çalışan hamile kadınlara izin verilmeli!

Bütün çalışan hamile kadınlara izin verilmeli!

CHP'li Serter, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından hamile kadınların idari izinli sayılmasına dair yapılan açıklamayı eleştirdi

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Sağlık Bakanı’nın twitter üzerinden yaptığı hamile kadınların idari izinli sayılmalarına dair yeni düzenlemeyi değerlendirdi. Sağlık Bakanı Koca’ya seslenen Serter, “Sayın Bakan, Cumhurbaşkanı’nın talimatı ile kamuda çalışan kadınların hamilelik izninin 8 hafta uzatıldığını ve idari iznin 32 hafta yerine hamileliğin 24. haftasından itibaren başlayacağını söylemişsiniz. Bu açıklama her ne kadar önemli bir açıklama olsa da eksik ve maalesef bizlerin alkışını hak etmiyor. Eğer bu açıklamanız kamu ve özel sektörde çalışan tüm hamile kadınlarımızı, yasal süt izni olup da idari izin grubunda yer alması gereken kadınlarımızı kapsasaydı hepimizin alkışını hak ederdi ne var ki burada bile aslında kadınlarımız arasında ayrımcılık yapılıyor ve bu bizim kabul edebileceğimiz bir durum değil. Çünkü problem kamu ve özel sektörde çalışan tüm kadınlarımızın problemidir Sayın Bakan. Üstelik çocuk doktoru olan bir Bakan olarak çalışan ve hamile olan tüm kadınlarımızın COVİD19 gibi son derece ciddi bir salgın sürecinde ayrıma tabi tutulmaksızın izinli sayılması gerektiğinin hem bebeklerimiz hem de annelerimiz için ne kadar hassas bir konu olduğunu bildiğinizi biliyorum” dedi. 

bedri-serter-1-003.jpg

“Kadınlarımız ve her bir bebeğimiz kıymetli” 

İzmir Milletvekili Bedri Serter, Bakan Koca’nın  “Dünyaya bir bebek gelecekse akan sular, süren işler durmalı veya başkası tarafından yapılmalı” açıklamasını “Mevzu geleceğimizi şekillendirecek bir bebek, bir bireyse bütün işler durabilir” diyerek desteklediğini söyledi. Serter,  “Ülkemizde doğurganlık hızının geçen yıl 1,88 bebek olarak gerçekleştiğini dolayısıyla da kadınlarımızın doğurduğu her bir bebeğimizin geleceğimiz için çok değerli ve önemli olduğunu bilmemiz gerekiyor. Özellikle yapılacak işler söz konusu olduğunda,  her yerde, her alanda çalışan hamile kadınlarımızın işlerinin sorumluluğu başkalarınca üstlenilebilmelidir. Kadınlarımızın sadece sağlıklarını ve bebeklerini düşünmeliyiz” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.