BÜYÜK BONCUKLU KOYU

BÜYÜK BONCUKLU KOYU

Suat Bıçak yazdı

Şimdiden yaz planları yapmaya başlayanlar bilgisayar başına hemen. Sizlere Fethiye’de Ölüdeniz istikametinin tersine gidebileceğiniz en berrak denizlerin bulunduğu Büyük Boncuklu Koyu’na götürmek istiyorum. Öyleki kendinizi bir an Ölüdeniz’de gibi hissedeceksiniz. Ancak burada sizi bekleyen birkaç sürpriz daha bulunuyor. Su sporlarının daha aktif ve yaygın olduğu bir yer. Asıl beni cezbeden tarafı ise akşam güneş batımındaki müthiş manzara.

01.jpeg

Şimdi buraya nasıl gideceğimizi bir öğrenelim. Fethiye şehir merkezine nereden geldiğinizi bilmiyorum ama tersaneler bölgesini kolaylıkla bulabilirsiniz. Öncelikle buraya gelmelisiniz. Toplamda merkezden 4 km uzaklıkta bir yol gitmeniz gerekecek. Ama öyle güzel bir 4 km sizi bekliyor ki anlatamam. Bir tarafınız çam ağaçları diğer tarafınız deniz ve liman manzarası. Tersaneden yukarı çıkarken yol kenarındaki köfteciye uğramadan geçmeyin. Acı biberinin tadı hala damağımda. Köfteciyi arkanızda bıraktığınızda yokuş yukarı çıkmaya başlıyorsunuz. Yol dar ve virajlı. Birde buna manzara eklenince kazalar kaçınılmaz oluyor. Siz siz olun manzara için acele etmeyin.

04.jpeg

Burada birde büyük bir mesire alanı göreceksiniz. Çam ağaçları arasında piknik yapabileceğiniz oksijen yuvası bir alan. Mesire alanından denize girmekte hayli zevkli. Daha sonra büyük boncuklu koyuna varıyorsunuz. Koyda denize girmek harika bir duygu. Coğrafya resmen sizi kollarına almış gibi hissediyorsunuz. Bu arada hatırlatmakta fayda var, koyun sadece sağ tarafı halk plajı. Diğer tarafa girmek ücretli. Buradaki beach işletmesi için bir çok kötü yorum okudum. Ama gayet makul insanlar. Bence kendiniz değerlendirin.

02.jpeg

Koyda yüzüp deniz tutkunuzu törpüledikten sonra akşamüzeri mutlaka koyun tepesine çıkmayı unutmayın. Ve yol boyunca ilerleyin. Bir çok noktada harika manzaralar bulacaksınız. Yukarıda denizin içinde hafif yükselen adaların arasından güneşi batırmalısınız. Tabi şanslıysanız bu manzara için boş bir yer bulabilirsiniz. Bölgeyi bilen ve keyfine düşkün insanların odak noktalarından birisi burası. Şahsen ben saatlerce kalkmak istemedim. Ancak güneş battıktan sonra artık gitmeniz gerektiğini anlıyorsunuz. Çünkü etraftaki arılar sizi rahatsız etmeye devam edecek. Yeri gelmişken yanınıza fazla şekerli yiyecekler getirmeyin. Küçük bir tavsiye.

03.jpeg

Burası gördüğüm en güzel manzaraların arka arkaya sıralandığı harika bir lokasyon. Her anından keyif aldım. Tayland havası estiren bir coğrafyası var. Bu bölgeye gelirseniz mutlaka bir gününüzü ayırmalısınız. Bol bol fotoğraf çekecek ve harika bir deniz keyfi alabileceğiniz tertemiz bir koy. Fethiye’de kötü diyebileceğiniz bir yer bulmak oldukça zor ve burası en iyi ilk iki içerisine girebilir. Unutmayın çocuklarla piknik yapabileceğiniz ender yerlerden birisi. Zira her yerde ateş yakmaya yada mangal yapmaya izin vermiyorlar artık.Tatil planlarınızı ve rezervasyonlarınız erkenden yaptırın. İstediğiniz yere en ekonomik ancak erken rezervasyonla mümkün.

Şimdiden mutlu bir yaz sizlerle olsun.

Çok Gezin, Çok Okuyun ve Çok Sorun…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.