Büyük İskender’den Cumhuriyet’e İzmir’i konuştular

Büyük İskender’den Cumhuriyet’e İzmir’i konuştular

Urla Rotary Kulübü İzmir’in arkeolojik yapısı ve tarihini konu alan alan bir toplantı düzenledi. Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy’un konuk olduğu toplantıda Büyük İskender’den Cumhuriyet’e İzmir’in Arkeoleojisi ve Tarihi’i anlatıldı.

Urla Rotary Kulübü İzmir’in tarihini ve kültürel mirasını daha yakından tanımak amacıyla düzenlediği toplantıda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Üyesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk İslam Arkeolojisi Bölümü Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Smyrna Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Akın Ersoy’u konuk etti. İzmir’in çok sesli ve çok renkli bir kent olduğunu ifade eden Doç. Dr. Akın Ersoy yaptığı sunumda, “Yazıtlardan anlaşıldığı üzere tarih boyunca İzmir’in farklı medeniyetlere kucak açmış bir şehir olduğunu görüyoruz. Bu çeşitlilik tarih, kültürel miras, inanç, felsefe ve gastronomi gibi pek çok alanda İzmir’i farklı kılan bir coğrafyaya dönüştürmüş. İzmir’i tarihte özel kılan öğeler var. Yapılan kazılarda Yeşilova, Bayraklı ve Konak olmak üzere üç merkezi bulunan İzmir’e dünyanın her yerinden malzeme akışı bulunuyor. Yine ilk sikkenin burada basılmış olması, İzmir’in doğu ile batı arasında bir köprü görevi görüyor olması şehrin tarih boyunca hep çekim merkezi olmasını sağlamış.” dedi.

buyuk-iskenderde-cumhuriyete-izmiri-konustular-foto-1-doc-dr-akin-ersoy-prof-dr-gokhan-aksoy.jpg

Urla Rotary Kulübü Başkanı Gökhan Aksoy ise Doç. Dr. Akın Ersoy’a yaptığı çok değerli sunum nedeniyle teşekkür ederek ,“ Yaşadığımız şehrin kültürel mirasını bilmek ve ona sahip çıkarak yok olmasına engel olmak o şehirde yaşayan tüm bireylerin ana görevidir. Bizler de İzmir’de yaşayan İzmir’li bireyler olarak üstümüze düşen bu görevi yerine getirmekle yükümlüyüz. Rotaryenler olarak da bu görevi Akın Ersoy hocamızdan Antik İzmir’den günümüze bildiklerimizi ve bilmediklerimizi gözden geçirme fırsatı bulduk.” şeklinde konuştu.

buyuk-iskenderde-cumhuriyete-izmiri-konustular-foto-3.jpg

Toplantı sonunda katılımından dolayı konuğa teşekkür edilerek Ege Orman Vakfı’ndan adına fidan bağışında bulunuldu. Ayrıca kulübe Amerika Virginia’dan misafir olan Martinsburg Rotary Kulübü üyeleri Carol Rham ve Larry Condon’a ile de kulüp bayraklarının değişimi yapıldı.

buyuk-iskenderde-cumhuriyete-izmiri-konustular-foto-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.