Büyük Prostatlar Kapalı Ameliyatla Tedavisi Mümkün!

Büyük Prostatlar Kapalı Ameliyatla Tedavisi Mümkün!

Özel Sağlık Hastanesi Üroloji Kliniği Uzmanı Op. Dr. Emir Akıncıoğlu; iyi huylu prostat büyümesinin 50 yaşın üstündeki erkeklerde daha sık görüldüğüne dikkat çekti

Özel Sağlık Hastanesi Üroloji Kliniği Uzmanı Op. Dr. Emir Akıncıoğlu, hastalığın önemli bir sağlık problemi olduğunu belirterek “İyi huylu prostat büyümesi, erkeklerin yaşlanması ile görülme sıklığı artan bir hastalık. Kanser benzeri kötü huylu bir rahatsızlık değil ancak sürekli ilerleyen bir süreç söz konusu olduğundan hastaların hayat kalitesini oldukça bozmakta. Bu tip hastalarımızda özellikle idrara sık çıkma, idrarı tam boşaltamama hissi, geceleri sık idrara kalkma, kesik kesik işeme gibi birçok sorunun yaşandığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Tedavi süreci hakkında da bilgi veren Op. Dr. Emir Akıncıoğlu “İyi huylu prostat tanısını yaptığımız muayene ve tetkiklerden sonra koyuyoruz. İlk planda hastalarımızın sorunlarını ilaç tedavisi ile çözmeye çalışıyoruz. Ne var ki yaşla beraber prostat sürekli büyümeye devam ettiği için hastalarımızın da büyük bir çoğunluğu zaman içerisinde ilaçlardan fayda göremeyecek hale gelebiliyor. Bu durumda da cerrahi müdahale ile prostatın iç kısmını ortadan kaldırarak sorunu çözüyoruz” dedi.

HOLEP AMELİYATI, AVANTAJ SAĞLIYOR

Yeni nesil HOLEP ameliyatının prostat büyümesindeki en modern tekniklerden biri olduğunu belirten Op. Dr. Emir Akıncıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Cerrahi müdahalelerde eski yıllarda TUR denilen kazıma ameliyatını yapıyorduk. Bu işlemde prostatın içi parça parça kazınarak alınıyordu. Fakat çok büyümüş prostatlarda tamamen kazıma mümkün olamayacağı için hastalarımızı açık ameliyata yönlendirmek zorunda kalıyorduk. Yeni nesil teknolojide “Holmium Lazer” denilen özel bir cihazla HOLEP denilen bir ameliyat tekniğini uyguluyoruz. Bu teknikte prostatı kazımıyor, tüm büyümüş dokuyu bütün parça halinde prostatın kabuğundan sıyırıyoruz. Böylelikle çok büyük prostatlarda bile artık kapalı ameliyat yapma şansımız oluyor. HOLEP tekniğinin bize ve hastaya sağladığı avantajlar bununla sınırlı kalmıyor. İşlemde kanama daha az olduğundan kan sulandırıcı benzeri ilaç kullanan hastalar için de HOLEP güvenilir bir yöntem. Ayrıca eski teknikler ameliyatlarla karşılaştırdığımızda sondayı da hastadan 24 saat kadar daha erken alma şansımız olabiliyor. Bunun yanı sıra özellikle 7-8 seneden daha uzun dönemde bile hastalığın tekrarlama riski HOLEP tekniği ile çok daha düşük”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.