Büyük Teşekkür Sağlık Çalışanlarına!

Büyük Teşekkür Sağlık Çalışanlarına!

Arif Çayan yazdı...

Her haberimizin üçünden birisi, korona virüsü salgınıyla ilgili.

O kadar zor durumlardan geçiyoruz ki,  insanlık olarak,  dünya olarak, ülke olarak, şehir olarak, mahalle olarak, aile olarak, gerçekten dayanması güç,  sabrı büyük bir sınav bu.

Beş dakika dahi oturamadığımız hareketli yaşamdan, saatlerce oturup,  kalkmadığımız anları yaşar olduk.

Oflayarak, puflayarak geçirdiğimiz günleri, haftaları, ayları harcar olduk.

Yüz yüze gelebildiğimiz insan sayısı azaldı, oturup konuşabildiğimiz yer ise hiç kalmadı.

Bütün bu zorlukların içinde bir çalışan kesim var ki,  onları gerçekten yürekten kutlamak, insanlık adına kocaman teşekkür etmek istiyorum.

Onlar bizim gibi oturmaktan değil,  oturamamaktan, uyuyamamaktan, üzülmekten, çaresizlik içinde yaşatma ve yaşama mücadelesi vermekten yoruluyorlar.

Sağlık çalışanlarımız.

Dünya’nın dört bir yanından gelen haberlere bakıyoruz, korona virüsü salgını, yakalanan sayısı,  yoğun bakımda olan sayısı, solunum cihazında olan sayısı ve en üzücü olanı ise ölen sayısı.

Her ülkeden yüzlerce,  hatta binlerce ölüm haberleri gelir arka arkaya.

Bir tane bile olsa üzücü, bin tane olunca düşünün artık.

Oturduğumuz yerde nefes aldığımıza sevinir hale geldik.

Türkiye’de yaşayan bütün herkesi öncelikle bu salgınla ilgili duyarlık gösterdiği için, kişisel ve çevresel tedbirlerini aldıkları, kurallara ve kısıtlamalar uydukları için kutluyorum.

Birlikte başaracağız!

Sağlık çalışanlarımızı,  başta her şehre bir şehir hastanesi fikrini yıllar öncesinden başlatarak, bu salgına Türkiye Cumhuriyeti’ni âdeta hazırlık hale getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımıza ve onun etrafından oluşturulan bilim kuruluna onların talimatıyla hareket eden sağlık çalışanlarına ne kadar teşekkür etsek az.

En yüksek rakamı gördükten kısa süre sonra vaka sayılarımız da düştü, ölüm sayılarımız da. İyileşen sayımızda ise çok ama çok büyük rakamlara ulaşıldı.

Dünyadan gelen binlerce ölüm haberinin içinde Türkiye’deki rakamlar, yaşama devam konusunda bizlere büyük umutlar veriyor ve dilerim vermeye de devam eder.

Dilerim her birlikte,  daha güzel,  güneşli günlerde, dağlarda, bahçelerde,  denizlerde sağlık içinde,  neşe içinde birlikte yaşarız.

Daha iyi pazarlarda buluşmak dileğiyle.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.