Büyük Zafer kentin dört bir yanında coşkuyla kutlandı

Büyük Zafer kentin dört bir yanında coşkuyla kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa, Bayraklı, Çeşme ve Seferihisar ilçelerinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 101. yıl dönümü Aliağa’da kutlanıyor. Gün boyu sürecek kutlamalar sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen çelenk sunma programıyla başladı. Aliağa Kaymakamlığı tarafından organize edilen programa Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcı Vekili Özgür Aydoğan, şehit aileleri, gaziler, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, askeri erkan, muhtarlar, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

aw019574-03.jpg

Kutlama programında Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunması sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıdemli Başçavuş Nazmi Akgül yaptı.

Sabah saatlerindeki resmi programın ardından Aliağalılar akşam saatlerinde fener alayında bir araya gelecek. Aliağa Belediyesi tarafından organize edilecek fener alayı için Aliağalılar saat 19.30’dan itibaren Enka Spor Salonu önünde toplanmaya başlayacak. Saat 20.00’de hareket edecek olan kortejde vatandaşlar ellerinde meşaleler, Türk bayrakları ve dev Atatürk posterleri ile birlikte belediye bandosunun marşları eşliğinde yürüyecek.

Kortejin Avcı Ramadan Alanındaki konser alanına varmasıyla birlikte saat 21.30’da Türk pop müziğinin süper starı Ajda Pekkan sahne alacak. Aynı zamanda Aliağa Belediyesi ile SOCAR Türkiye iş birliğinde hazırlanan Aliağa Sanat Günleri’nin de son konseri olan gecede, süper star Ajda Pekkan, şarkıları ve enerjisiyle 30 Ağustos kutlamalarında coşkuyu zirveye taşıyacak.

aw019574-02.jpg

BAYRAKLI İLK GÜNKÜ COŞKUYLA KUTLADI

30 Ağustos Zafer Bayramı Bayraklı’da da ilk günkü coşkuyla kutlandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sevgi Yolu girişindeki Atatürk Anıtında genç yaşlı yüzlerce kişi bir araya geldi. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çelenkler sunuldu.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Ya istiklal ya ölüm’ diyerek Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden yürüyen bir milletin zaferidir 30 Ağustos. Büyük zaferin 101. yılında özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın tüm dünyaya ilanı kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimizi saygı, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu bu büyük zaferimizi milletçe birlik ve beraberlik içinde; ilk günkü gurur ve coşkuyla yaşıyoruz” dedi.

aw019574-06.jpg

SEFERİHİSAR ŞEHİTLİĞİ'NDE DUALAR EDİLDİ

Seferihisar Cumhuriyet Meydanında düzenlenen 30 Ağustos törenine Seferihisar Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, Seferihisar Cumhuriyet Başsavcısı Ebru Cansu, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla devam etti. Ardından Seferihisar Kaymakamlığında tebrigat töreni gerçekleştirildi. Seferihisar Şehitliğinde de, şehitler için dua edildi.
Seferihisar Belediye Başkanı Başkan Yetişkin, “Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutanlığındaki Büyük Taarruz, Türk milletine sonsuz bir mücadele ruhu bırakmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti için açtığı yol çok uzun. Bizler her ne olursa olsun, Atatürk’ün izinden, yılmadan, yorulmadan zafer yürüyüşümüze devam edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ile anıyorum” dedi.

aw019574-05.jpg

ZAFER BAYRAMI, ÇEŞME'DE KARADA VE DENİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

Çeşme'de ise karada yapılan törenlerin ardından Sahil Güvenlik botu ve çeşitli teknelerin denizde yaptıkları gösteri ile Zafer Bayramı coşkusu zirveye ulaştı. Çok sayıda vatandaş Çeşme sahilinde toplanarak, teknelerin nefes kesen gösterisini cep telefonları ile kaydetti.

30 Ağustos törenleri, bu akşam saat 20.30'da, Mehmetçik Parkından başlayacak ve Cumhuriyet Meydanında sona erecek Zafer Yürüyüşü ile devam edecek. Kutlamalar, Cumhuriyet Meydanındaki Yaşar konseri ile son bulacak.

aw019574-04.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.