Büyük Zaferin 96.yılı Urla’da kutlandı

Büyük Zaferin 96.yılı Urla’da kutlandı

Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Türk Milletinin varoluş mücadelesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 96’ıncı yıl kutlamaları Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti.

Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan Türk Milletinin varoluş mücadelesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 96’ıncı yıl kutlamaları Urla Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törene, Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erdal Tokgöz, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcı Tuncay Çelik, Urla İlçe Emniyet Müdürü Güray Aksüt, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Kurumları ve Urla Halkı katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Piyade Yüzbaşı Önder Demirel : “Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına teşkil eden 30 Ağustos 1922 yılında kazandığımız büyük zaferin 96. Yılının haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Meydan Muharebesi ile kazanılan büyük zafer ile bu toprakların Türk vatanı olduğunu, önünde durulmaz bir irade ile düşmana ispatlamış, ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kararlılığı ve ulusumuzun iradesi ile Cumhuriyet kurulmuştur. Tarihimize kara bir leke olarak geçen Sevr Anlaşması ulusumuza dayatılmıştır. Üstümüzde kara bulutların dolaştığı, umutsuzluğun hakim olduğu bir ortamda Mustafa Kemal ve dava arkadaşları bağımsız meşalesini yakarak “Ya İstiklal ya ölüm” parolasıyla aydınlığa giden yolu aralamışlardır. Bizde bu aydınlık yoldan ebediyen dönmeyeceğiz. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, Şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Yıldıztepe Şehitliği ziyaret edilerek, Kaymakam Öder Can, Garnizon Komutanı Albay Erdal Tokgöz ve Belediye Başkanı Sibel Uyar tarafından çelenk bırakıldı. Kutlamalar Urla Kaymakamlığında gerçekleştirilen tebrikat kabulü ve kokteyl ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.