Büyükdağ, “İzmir, kadın ve çocuk dostu bir şehir olmalı”

Büyükdağ, “İzmir, kadın ve çocuk dostu bir şehir olmalı”

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı, geçtiğimiz günlerde düzenlediği “ Kadın ve Çevre Atölyesi” konulu çalıştayda gündeme gelen sorunlar ve bunlara ilişkin çözüm önerilerini titizlikle inceleyerek, rapor haline getirdi

Kadın dostu bir kentte nelerin olması gerektiği, hangi sosyal donatı alanlarına ihtiyaç duyulduğu, engelli ve yaşlı kadınların yaşadığı sıkıntıların giderilmesi için ne tarz projelerin yapılması gerektiği gibi birçok konu, 14 başlık halinde tek tek ele alındı. Hazırlanan raporun Genel Merkez’e de iletileceğini belirten Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, “Kadınlarımız, İzmir’i sevmesine rağmen birçok konudan şikayetçi. İzmir’in kadın ve çocuk dostu bir kent olmadığını belirterek, sosyal donatı alanlarının yetersizliği ve çocuklarıyla birlikte geçirebilecekleri yaşam alanlarının yetersizliğinden yakınıyor” diye konuştu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın yanı sıra farklı meslek grubu ve görüşten 50’ye yakın katılımcının yer aldığı çalıştayın önemine değinen Başkan Büyükdağ, herkesin ortak değer ve kaygısının ise İzmir olduğuna dikkat çekti. Çalıştayın, İzmir’de yaşayan kadınların beklentilerini anlamak açısından oldukça yararlı olduğunu söyleyen Büyükdağ, AK Parti’nin İzmir için hazırlanacağı projelerde kadınların taleplerinin de göz önünde bulundurulacağını ifade etti.

unnamed-(2)-287.jpg

YEŞİL ALAN EKSİK, ULAŞIM SIKINTILI

Çalıştayın sonuçlarını aktaran Başkan Büyükdağ, “Kadınlarımız, İzmir’deki çarpık kentleşmeden şikayetçi. Kentin acilen estetik bir görünüme kavuşmasını ve yeşil alanların artmasını istiyorlar. Tramvayın faaliyete geçmesiyle birlikte, bazı otobüs hatlarının iptal edilmesi ve oluşan trafik yoğunluğu da herkesi mağdur ediyor. Bu durum, kadınlarımızı çok zorluyor. Bunun yanı sıra İzmir’in, kadın ve çocuk dostu bir kent olmadığı görüşündeler. Kadın dostu bir şehirde, hanımlarımızın az ücretle ya da ücretsiz olarak toplanabilecekleri, çocuklarıyla zaman geçirecekleri, içinde eğlence merkezi ile spor tesisinin de olduğu çok sayıda alan olmalı. Ancak İzmir’de, yeterli merkezin olmadığı çok açık” dedi.

unnamed-(3)-209.jpg

ACİL ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Raporda, İzmir’in genel sıkıntılarına da dikkat çekildiğini belirten Büyükdağ, şöyle devam etti: ”İzmir’de Büyükşehir Belediyesi ile kurumlar arasındaki iletişim çok zayıf. Yollar sürekli kazılıp kapatılıyor, sonra yeniden kazılıyor. Kazılan yollar da hemen kapatılmıyor. Konteynerdeki çöpler, şehir merkezinde olmasına rağmen zamanında toplanmıyor. Kentimize değer katan tarihi binalar da bakımsız ve kaderine terk edilmiş durumda. Binaların restore edilip, yenilenmesi gerekiyor. İzmir’in birçok yerinde hissedilen pis koku, nefes almamızı zorlaştırıyor ve mikrop saçıyor. Tüm bunlar, kadınlarımızın dikkat çektiği ve acilen çözüm getirilmesini istediği başlıca konular arasında yer alıyor.”
 

unnamed-441.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.