Büyükelçi hayatını kaybetti!

Büyükelçi hayatını kaybetti!

Türkiye'nin Kotonu Büyükelçisi hayatını kaybetti!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kotonu Büyükelçisi Turgut Kural'ın dün gece geçirdiği kalp krizi sonucu vefat ettiğini duyurdu. Turgut Kural’ın babası Moskova Büyükelçisi Andan Kural da 1972 yılında görevi sırasında Moskova’da kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Büyükelçi Kural'ın geçirdiği kalp krizi sonucu dün gece yaşamını yitirdiğini belirtti. Çavuşoğlu, "Üzüntümüz büyük. Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum." ifadelerini kullandı.

BABASIYLA AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Turgut Kural’ın babası Moskova Büyükelçisi olan Andan Kural da 1972 yılında görevi sırasında Moskova’da kalp krizi geçirerek vefat etmişti. Turgut Kural’ın babası Şerif Adnan Kural da babası Hüsamettin Kural’ın eğitimi nedeniyle Paris’te doğmuş, İstanbul’da Saint Benoit Fransız Lisesi’ni bitirmiş,Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştu. 1935 yılında Dışişleri Bakanlığında çalışmaya başlamış, çeşitli iç ve dış görevlerde bulunduktan sonra 1955’te Şam Büyükelçiliği'ne atanmış, 1958’de ise merkeze atanıp, başhukuk müşavirliği görevine getirilmişti. 1960-1962 yıllarında Atina Büyükelçiliği, 1962-1964 yılları arasında Birleşmiş Milletler nezdinde Daimi Temsilcilik, 1964-1965 yıllarında Bern, 1965-1967 yıllarında Roma ve 1967-1969 yıllarında Madrid Büyükelçiliği görevinde bulunmuştu. 1972 yılında Moskova Büyükelçiliği'ne atanmıştı. Bu görevi sırasında kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

TURGUT KURAL KİMDİR?

Evli ve iki çocuk babası Büyükelçi Kural, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunuydu.

Diplomatik kariyerine 1991 yılında Dışişleri Bakanlığı bünyesinde aday meslek memuru olarak başlayan Kural, Türkiye'nin Bağdat, Amman Büyükelçiliklerinde üçüncü katip, Hong Kong Başkonsolosluğunda muavin konsolos olarak çalıştı.

osv41_1524037920_9783.jpg

Bakanlıkta Ortadoğu ve Avrupa Genel Müdürlüklerinde görev alan Kural, Brüksel Büyükelçiliğinde İkinci Katip ve Başkatip, Mostar Başkonsolosu, Paris Büyükelçiliğinde Büyükelçilik Müsteşarı ve Birinci Sınıf Başkonsolosluk yaptı.

Kural, Kasım 2014’ten bu yana Türkiye'nin Kotonu Büyükelçisi olarak görev alıyordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.