Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila: Piriştina gibi olacağım

Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Atila: Piriştina gibi olacağım

Önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için dosyasını teslim etti. adaylık başvurusunu gerçekleştiren Atila, ‘Hodri Meydan’ mesajı verdi.

Önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için yola çıktı.

CHP İzmir İl Başkanlığı önünde gerçekleştirilen açıklamaya CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İl yönetimi, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve derneklerin temsilcileri çok sayıda partili katıldı.

dji-0414.jpg

Atila’nın yaptığı başvuru sonrasında, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu yaptığı konuşmasında, "Çok önemli bir yerel seçime doğru gidiyoruz. Bu yerel seçim sadece belediye başkanlıklarını belirleyeceğimiz bir seçim olmanın ötesine geçtik. Demokrasiye sahip çıkacağımız demokrasinin kaleleri olan yerel yönetimleri, belediyeleri korumaya çalışacağımız bir seçim olacak. Bu seçimde 30 ilçenin 30'unda ve Büyükşehir Belediyesi'nde Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını dalgalandırmak için hep birlikte çalışacağız. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için yola çıkan Olgun Başkanımız bildiğiniz gibi daha önce 5 yıl başarılı bir şekilde Bornova'da belediye başkanlığımızı yapmış bir başkanımızdır. İyi bir Cumhuriyet Halk Partili, örgütünün yanında örgütüyle birlikte çalışan bir başkandır. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Olgun Atila ise konuşmasında, "Duygu insanın en önemli özelliğidir. İnsanlar hisleriyle yaşarlar. İnsanlar duygularıyla yaşarlar. İnsanlar kalpleriyle yaşarlar. Önemli olan o duygulara hitap edebilmektir. Siyasetin ve politikanın birincisi çıktısı, kalpleri fethetmektir. O da duygularla olur. Diyoruz ki nerede kalmıştık? Doğduğum, büyüdüğüm, çocuklarımı büyüttüm, sokaklarında oyunlar oynadığım Güzel İzmir'imizde kutlu çıkmış bulunuyoruz. Az önce İl Başkanımıza, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olarak müracaatımızı yaptık. Hep birlikte yeni bir yola çıkıyoruz. Bu yolculukta bizi hep birlikte olmaya var mısınız? Bu yolculukta sizlerle birlikte yol yürümek benim için çok büyük bir onurdur" dedi.

"İZMİR BİZİM EVİMİZ"

'İzmir bizim evimiz' sloganıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi için yola çıkan Atila, "5 yıl büyükşehir belediye meclis üyeliği, 5 yılda Bornovamız’da belediye başkanlığı yapma onurunu yaşadım. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Güzel Bornova’mızda hep birlikte ortak akılla, sosyal ve fiziki projeler ortaya koyduk. Stadyum, spor kompleksi, kültür merkezi, Dost Market ve pek çok yaralı birlikte gerçekleştirdik. Bu projelerimiz İzmirimizin hizmetinde hizmet vermektedir. Şimdi bizim Bornovamızda bir sloganımız vardı. Bornova bizim evimiz. Şimdi diyoruz ki İzmir'imizin evimiz" dedi.

dji-0420-mp4-00-00-14-11-still001.jpg

"BİZİ BORNOVA’LILARA SORUN"

30 ilçeye de eşit hizmet götüreceğini vurgulayan Olgun Atila, "Evimizin 30 tane birbirinden değerli ilçesi var. Ödemiş'inden, Tiresi'nden, Beydağ'dan, Bucası'ndan, Konak'ından, Bornova'sından, Kemalpaşa'sından hepsi bizim canımız, hepsi bizim ciğerimiz. 30 ilçenin bütün sokaklarında, bütün mahallelerinde bizi her zaman sokakta olmaya çalıştık. Benim telefonum 24 saat açık. Bizi tanımayanlar, Bornovalı tanıdıkları varsa onlara sorsunlar, onlar bizim kefaletimizdir. İzmir'in sorunlarını biliyoruz. Ulaşım sorun çözmek, güvenli yapılar oluşturmak, turizm potansiyelini artırmak, yapılarını güçlendirmek, dirençli kentler ortaya koymak, iklim krizi gibi krizlere karşı planlamalar yapmak, tarım ve hayvancılığı kalkındırmak, sanayimizi güçlendirmek için hep birlikte Sivil Toplum Örgütlerimizle, üniversitelerimizle, meclis üyelerimizle, kent konseylerimizle, muhtarlarımızla kısacası bütün hemşehrilerimizle birlikte kenti yönetmeye talibiz. Projelerimiz hazır ama bugünden itibaren 30 ilçeye gideceğiz. Bütün İzmirimizin sokaklarını, sivil toplum örgütlerini, muhtarlarımızı, örgütteki parti temsilcilerimizi, ilçe başkanlarımızı geçmişte görev yapan bütün büyüklerimizi ziyaret edeceğiz ve projelerimizi hep birlikte güçlendirerek sizlerden aldığımız destekle de bunları geliştirmek için var gücümüzle çalışacağız" ifadelerine yer verdi.

Değişim mesajı veren Olgun Atila, "Gençlerimizle ve kadınlarımızla en ön safta değişim sürecini de başlamış bulunuyor. Mevlana'nın şu güzel sözünüzü kendimize şiar edinmeliyiz. 'Mum olmak kolay değildir, Işık saçmak için önce yanmak gerekir'. Çok değerli devlet adamımız İkinci Cumhurbaşkanımız İsmet Paşa'nın söylediği ve benim de gittiğim her yerde söylediğim sözü burada da söylemek istiyorum. 'Siyaset dostlara tavsiye edilmeyecek kadar zor ve meşakkatli ama düşmanlara bırakılmayacak kadar da önemli bir iş'. O yüzden herkesi siyaset yapmaya davet ediyorum" dedi.

"PİRİŞTİNA GİBİ OLACAĞIM"

İzmir'in eski başkanlarını tek tek hatırlatan Atila, "Ben burada güzel İzmir'imize önemli görevler yapmış bütün meclis üyelerimize, belediye başkanlarımıza, vefat etmiş olanlara rahmetle anıyorum. Behçet Başkanımız İzmir'in fuarını kazandırdı. Osman Kibar başkanımızı, İhsan Alyanak başkanımızı, bütün başkanlarımızı rahmetle anıyorum. Yüksel Çakmur Belediye Başkanımızdır. Onun size selamları var. Sizler onun için güçlü bir alkış istiyorum. Yine çok değerli büyükşehir belediye başkanımız Dr. Burhan Özfatura'nın da size selamını getirdim. Onun için de çok güçlü bir alkış istiyorum. İzmir'imizin efsane başkanı rahmetli Ahmet Piriştina'yı da rahmetle ve minnetle anıyoruz. Size söz veriyorum, onun gibi İzmir aşığı bir belediye başkanı olacağım. Yine beraber on yıl çalışmaktan büyük onur duyduğum dürüst başkanımız Aziz Kocaoğlu'nun da size selamını getirdiniz. Onun için de buradan selam olsun, alkışlarınızı istiyorum. Yine görevinde başarılı olan kıymetli Belediye Başkanımız Tunç Soyer belediye başkanımıza da buradan sevgilerimi, saygılarımı istiyorum. Onun için de buradan güçlü bir alkış istiyorum. Kendisine de başarılar diliyorum" diye konuştu

"İZMİR DURUŞU"

Olgun Atila açıklamasında, "İzmir'imiz hoşgörünün, uzlaşının, sevginin ve kültürün başkentidir. İzmir'imize herhangi bir kentten gelen değerli yurttaşlarımız, kıymetli hemşehrilerimiz çok kısa bir süre zarfı içinde İzmir'in atmosferine, hoşgörü ortamına alışmakta ve burada dünya görüşü ne olursa olsun burada sizlerle birlikte olduğu gibi kardeşçe huzur içinde yaşamaktadır. Bu bir İzmir duruşudur. Bu duruşu hiç kaybetmeyeceğiz ve sonuna kadar sahip çıkacağız. İzmir özgürdür, İzmir cumhuriyettir, İzmir Atatürk'tür. İzmir'de hiçbir zaman 9 Eylül ruhunu unutmayacağız" ifadelerine yer verdi.

"HODRİ MEYDAN"

2019 yılında en başarılı belediye başkanı olarak anketlerde çıktığını ancak aday gösterilmediğini hatırlatan Atila, "Çok kısa süre önce Cumhuriyet Halk Partimiz büyük kurultayını yaparak parti içinde bir değişimi başlattı. Bu değişim Türkiye'deki değişim hareketinin de öncüsüdür. Sayın Genel Başkanı Özgür Özel'in başlatmış olduğu kendi gibi genç, liyakatli, çalışkan arkadaşlarımızla birlikte onun yoldaşı olacağımın ve onun yolunda hep birlikte kararlılıkla yürüyeceğimizin de buradan sözünü veriyoruz. Ben Bornova'nın sokaklarından yetişmiş İzmir'in evladıyım. Sizin sayenizde ve partim sayesinde belediye meclis üyesi olarak bizi temsil ettim. Pek çok görevi onurumla şeref tamamladım. Partim ve sizlerin desteğiyle Bornovamızda 5 yıl belediye başkanlığı onuru yapmayı yaşadım. Bu benim ve ailem için en büyük onur. 2019 yılında bütün anketlerde en yüksekte olmamıza rağmen İzmir'in en başarılı belediye başkanını gösterilmemize rağmen aday olmadım ama küsmedim. Hep sizlerle beraber oldum. Hep partim için çalıştım. Milletvekili adayı olmadım. Bütün milletvekillerimden daha çok çalışmaya özen gösterdim. Bütün arkadaşlarımla beraber. Siyaset bir iddia işidir. Buradaki önümüzdeki süreçle ilgili anket eğilim yoklaması, ön seçim gibi seçenekler var. Biz hepsini hazırız. Buradan hodri meydan diyorum" ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerde 30 ilçe sözü veren Atila, "Hepiniz bir insan, bir dünya, hepinizin sosyal medyası var, telefon birisi var. Şimdiden bu canlı yayınları başlatarak bütün İzmir'i ayağa kaldırmanızı istiyorum. Önümüzdeki seçim sadece bir yerel seçim değil. Aynı zamanda 2028 genel seçiminde hazırlığı. Dolayısıyla bu bilinçle hareket etmeliyiz. 2024 seçimin koşulları 2019 seçim koşullarından daha zor şartlarda giriyoruz ama biz ümitsizliğe kapılmıyoruz. Ben buradan adayda iş birliği diyorum ve İzmir'in bütün renklerini, dil, din, ırk ayrımı yapmadan, bütün görüşlerini kucaklayarak güzel bir İzmir fotoğrafı ortaya İzmir'de rekor oyla 30 ilçeyi alacağımıza güçlü bir meclis tablosu ortaya koyacağımızın da buradan sözünü veriyoruz" diye konuştu.

"İZMİR'DEN MANİSA'YA IŞIK"

Atila açıklamasının devamında, "Türkiye için yeni bir siyaset anlayışı ortaya koymamız gerekiyor. Birinci yöntem, bütün kararlarımızı ortak akılla vereceğiz. Biz böyle yaptık. Bir kişinin değil, toplumun bütün kesimlerinin sürece katıldığı, ortak akılla hızlı karar vererek, en hızlı çözümle, en üretken projeleri ortaya koymak istiyoruz. Şunun da altını çizmek istiyorum. Bundan 10 yıl önce Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda bir söz vermiştim. Bizim pozitif ayrımcılığımız kadınlarımıza, gençlerimize, engelli kardeşlerimize olacak. Buradan bu sözü bir kere daha söz veriyorum. Her zaman şehitlerimiz, gazilerimiz ve aileleri bizim baş tacımızdır, onurumuzdur. Onları her zaman başımızın üstünde taşıyacağız. İzmir bizim evimiz. Evimiz Sizin her köşesinin pırıl pırıl olması, çocuklarımızın daha iyi eğitim alması, kültür, sanat ve her alanda daha güçlenmesi için hep birlikte evimizin bireyleri olarak, aile bireyleri olarak kentimize ve evimize sahip çıkmak durumundayız. Buradan İzmir bizim evimiz diyoruz Manisa da bizim evimiz. Genel başkanımızın evi. Buradan İzmir'den yarattığımız enerji ve ışığın Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçelere de katkı sunacağına da yürekten inanıyorum. Genel başkanımızı Türkiye Cumhuriyeti'nde daha önceki liderler gibi Manisa'nın Özgür Özel'i noktasında iddiamızı hep birlikte koymamız lazım. Gençliğimiz var ve her şeyinde çok güzel olacağına inanıyorum. 2028 seçimlerine de buradan Türkiye'nin her yerine büyük katkılar sunacağız. Burada yaratılan ışık Manisa'dan Balıkesir'e, Balıkesir'den Bursa'ya Denizli'ye, Orta Anadolu'ya da gireceğini yürekten inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.