Büyükşehir Belediyesi'nden Hilton açıklaması: Depremzedelere açılacak mı?

Büyükşehir Belediyesi'nden Hilton açıklaması: Depremzedelere açılacak mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hilton'un depremzedelere açılacağı iddialarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hilton Otelinin depremzedelere açılmasına ilişkin kamuoyunda gündeme gelen iddialara ilişkin bir açıklama yayınladı.

Açıklamada "Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin ardından barınma sorunuyla karşı karşıya kalan 10 şehrimizdeki yurttaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük bir çaba ve özveriyle çalışmaktadır. Gerek kurumsal kapasitemizi devreye sokarak gerek yürüttüğümüz kampanyalarla barınma sorununun çözümü için adımlar atıyoruz" ifadelerine yer verildi.

63e8bfe94e3fe017648497e5.webp

İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak depremin ardından binanın büyük hissedarı Ata Holding ile gerekli görüşmeler yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, otelin İzmir depreminde olduğu gibi depremzedelere açılmasının talep edildiği ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin talebinin olumsuz karşılandığı dile getirilen açıklama "İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak yüzde 23,5 hissemiz olan söz konusu binanın depremzedelere açılması konusunda görüşümüzün olumlu olduğunu bir kez daha duyuruyoruz. Ancak nihai kararın hukuken büyük hissedarda olduğunun da altını çiziyoruz" ifadeleri ile son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.