Büyükşehir isterem; olmassa meclis üyeliği de olur!

Büyükşehir isterem; olmassa meclis üyeliği de olur!

Mevlüt Kömür yazdı...

31 Mart yerel seçimler için tüm siyasi partilerde adaylık başvuruları yapıldı süreç Genel Merkezlerin göstereceği sürpriz adaylar dışında tamamlandı.

Kimi meclis üyeliği için kimi ilçe belediye başkanlığı için kimi de büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı oldu.

Büyükşehirler için her siyasi partide 10 ile 20 aday adaylığı başvurusu var. Yine ilçe belediyeleri için neredeyse 20’şer kişi dosya vermiş.

Buraya kadar her şey normal, çünkü her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının aday adayı olması kadar doğal bir şey yok.

Ancak büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için müracaat edenlerin 2’si bilemedin 3’ü gerçekten büyükşehir niyetiyle başvurusunu yapmış. Diğerleri ise büyükşehire aday adaylık başvurusunu yapıp ilçe belediye başkan adaylığı kapma derdinde...

İlçe belediye başkanlığı için müracaat edenlerin yüzde 80’ni de aslında belediye meclis üyeliğini garantilemek için bu girişimde bulunuyor.

Millipiyango’da büyük ikramiyeyi kaçıranlara teselli ikramiyesi veriliyor ya bizim siyasetçiler de başkan adaylığını elde edemediklerinde teselli ikramiyesi olarak meclis üyeliği veriliyor.

Başkanlık için müracaat yapanların meclis üyesi olması ne kadar doğru bunu milletin takdirine bırakıyorum.

Böyle olunca da belediye başkanlığı için yola çıkanlar, arkasında yürüyen ve meclis üyeliğini hedefleyenlerin de önünü kesmiş ve hakkını gasp etmiş oluyor.

O yüzden bence tüm siyasi partiler, kim ne hangi görev için müracaat etmişse, kişiyi sade o görev için değerlendirmelidir diye düşünüyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.