Büyükşehir, Kiraz'ın su sorununu sonlandırıyor!

Büyükşehir, Kiraz'ın su sorununu sonlandırıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 5 ilçede açılacak olan 48 yeni kuyu ile su sıkıntısı çeken mahalleleri kesintisiz ve sağlıklı suya kavuşturuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, ilçe merkezlerinin yanı sıra mahalleye dönüşen köylerde yaşanan su sıkıntısını sona erdirmek amacıyla çalışmaya devam ediyor. Yeni su kaynakları sağlamak için harekete geçen İZSU, Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Tire ve Torbalı ilçelerinde sondaj kuyusu açmak için 8 milyon liralık yatırım kararı alarak harekete geçti.

s119573.jpg

Kiraz’da 10 yeni su kuyusu!

Kiraz’ın Suludere Mahallesi’nde 2, Karaburç Mahallesi’nde 2, Yağlar Mahallesi’nde 1, Sarıkaya Mahallesi’nde 2, Mavidere Mahallesi’nde 1, Mersinlidere Mahallesi’nde 1 ve Şemsiler Mahallesi’nde 1 olmak üzere toplam 10 yeni su kuyusu devreye girecek.

s704542.jpg

Mevcut kuyularda su seviyelerinin oldukça düştüğü ilçede kaynak suları da yaz aylarında tarımsal sulamada kullanılıyor. Açılacak yeni kuyularla bu yerleşimlerin su ihtiyacı karşılanacak, bazı yerleşim yerlerinde de mevcut kuyular dinlendirilerek su seviyelerinin yükselmesi sağlanacak. İlçedeki çalışmaların bu yılın sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

s453967.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.