Büyükşehir Meclisi Şehir Hastanesi ulaşımına çözüm buldu!

Büyükşehir Meclisi Şehir Hastanesi ulaşımına çözüm buldu!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı 8. Oturumunda Urla’daki plan değişiklikleri ve Şehir Hastanesi tartışmaları yaşandı.

MEDYA EGE- Büyükşehir Meclisi Kasım ayı 8. Oturumu Kültürpark’ta gerçekleştirildi. Meclis’te Urla planları ve Şehir Hastanesi yeniden gündem oldu.

Komisyonlardan oy çokluğuyla gelen hakkında madde (Urla Belediye Başkanlığının 21/10/2022 tarihli ve E.72606 sayılı yazısı ile Belediye Başkanlığımıza iletilen; Bademler Mahallesi, 318 ada, 1 parselin batısında bulunan kamuya terkli Park Alanı içerisinde "Atıksu Tesisleri Alanı (Arıtma)" belirlenmesi ve 263 ada 29 parselin teknik altyapı alanı kullanım kararından "Park Alanı" kullanım kararına dönüştürülmesine ilişkin hazırlanan, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişiklik önerisinin oyçokluğu ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu) hakkında konuşan AK Parti Meclisi Üyesi Hüsnü Boztepe kararı eleştirdi.

buyuksehir-meclisinde-gundem-teleferik-formulu-urla-ve-torbali-tartismasi-124917.jpg

Boztepe’ye yanıt veren CHP Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “İmar Daire başkanlığıyla konuyu inceledik. Teknik raporda mevzuata aykırı bir yön yok. Komisyonun gerekçeli kararında da konunun Urla Belediye Başkanlığından geldiği belirtiliyor. Plan değişikliklerinde her alan bir eksilme yaşandığını, mülkiyet hakkının korunacağı, kamulaştırma maliyeti oluşturmayacağı ve teknik altyapı açısından da kamu yararına uygun bulunduğu ifade ediliyor” dedi.

ŞEHİR HASTANESİ’NE TELEFERİK FORMÜLÜ

Meclis’te öte yandan Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili önemli bir madde de yer aldı. Ulaşımı nedeniyle tartışmalara neden olan hastane için teleferik formülü önerildi. Oybirliğiyle kabul edilen etüt raporu maddesinde “İzmir Bayraklı-Şehir Hastanesi Teleferik Hattına Ait Uygulamaya Esas Kesin Projeleri İşi'' kapsamında Kablolu Ulaşım Sistemi (Teleferik) yatırımına ait önerge ekinde yer alan “Ulaşım Etüt Raporu”nun oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Ulaşım – Plan ve Bütçe Komisyonları Raporu” ifadeleri yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.