Büyükşehir Meclisi'nde Urla tartışması!

Büyükşehir Meclisi'nde Urla tartışması!

İzmir Büyükşehir belediye Meclisi’nde Urla Belediyesi’nin Meydan Projesi tartışma konusu oldu.

Meclis’te oy çokluğuyla reddedilen önerge ile ilgili AK Parti meclis üyeleri ‘siyasi karar’ çıkışında bulundu. Tartışmalarla ilgili açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ben bu memleketin güzle insanlarının daha iyi bir siyasete layık olduğuna inanıyorum. Ben bunu yapmaya devam edeceğim, varsın birileri başka şeye devam etsin. Asla vazgeçmeyeceğim. Çelik gibi sabrım var, çelik gibi iradem var. Ve bu memlekete daha iyi şeyler yapabilmek için, hiçbir menfaat beklemeden canla, başla çalışmaya devam edeceğim” dedi.

Büyükşehir Meclisi'nde Urla tartışması!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan birinci oturumu Başkan Soyer idaresinde gerçekleşti.

URLA MEYDAN PROJESİ TARTIŞMA KONUSU OLDU

Toplantıda, Urla Meydan projesi önergesinin komisyonlarca bir kez daha reddedilmesi tartışmalara neden oldu. AK Parti grubu söz konusu önergenin yaklaşık altı aydır Meclis’te bekletildiğini öne sürerek eleştirilerde bulundu.

HIZAL: URLALILAR CEZALANDIRILIYOR

Önergenin reddedilmesine sert tepki gösteren AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Reddedilmemesi için bunun tartışmasını verdik. O zaman da usul problemleri nedeniyle iade etmek zorunda kaldık. Geldiğimiz noktada meclis komisyonunda teknik tartışmalar yaşandı. Aslında bu konuda gerekli teknik açıklamalar da yapıldı. Defalarca ilgili belediye ile gerekli düzeltmeler yapıldı ama buradaki mesele çok farklı. Urla’da siyaset yapan meclis üyesi arkadaşlarımızın da söz almasını beklerdim. Siyaset gerçekten cesurca yapılmalı. Düşündüğünüzü açık ve seçik söylemelisiniz, ağızda gevelemenin anlamı yok. Urla’da bir süreç yaşanıyor. ‘Emsali ile ilgili problem vardı’, ‘Hukuki sorunlar yaşanıyor’ derseniz hem Meclis’e hem de Urla’ya saygısızlık olur. Urla’da bir seçim yapıldı mı, yapıldı. CHP’den aday olan kişi seçimi kazandı mı, kazandı. Sonrasında o kişinin FETÖ ile iktisatlı çıktı. Bunun kabahatlisi bu şahsı aday yapan kimse. Şimdi bunun acısını Urlalılardan çıkarmaya çalışıyorsunuz. Siz o gün itiraz ettiniz, CHP İl Başkanı avukatlığını yapmaya devam ediyor. Şimdi Urla’nın menfaatine olan bir projenin karşısına çıkıyorsunuz. Bir ay önce il başkanınız bir açıklama yapıyor ve diyor ki, ‘Merkezi hükümet İzmir’i cezalandırıyor, İzmir’e yatırım yapmıyor.’ Bu son 15 yılda CHP kanadından AK Parti’ye İzmir özelinde yapılmış en büyük suçlamalardan biri. Urla Belediyesi bu projeyi kendi öz kaynağımla yapacağım’ diyor. Bu Urlalıların menfaatine olacak, yeşil artırılacak, otopark yapılacak. Aday yaptığınız FETÖ iktisatlı birinin görevden alındığı için karşı çıkıyorsunuz. Bunun kabahatlisi İzmir mi, Urla mı? Kim adaysa ona sorun. Ama Urla’ya yapılacak bir yatırım önünde durmayın. Hukuki problem var denildi, böyle bir şey yok. İzmir’in menfaatine olan hiçbir konuda biz grup olarak hiçbir zaman siyaset yapmadık. İstişare, ortak akıl diyorsunuz ya ortak akıl bunun neresinde. Bu konuyu reddediyorsunuz. Size oy veren Urlalılara büyük haksızlık yapıyorsunuz” dedi.

URLANIN YARARINA OLAN HER KONUYA DESTEK OLURUZ

Hızal’a yanıt veren CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “Şu anda şaşıyorum. Bugünkü gündemimizde bile bu konu içinde dört madde var. Bunların hepsinde oy birliği ile kabul edilmiş. Arkadaşımız siyaseten hareket ediyorsunuz’ diyor, bunlar çok yanlış. Urla halkı İBB’nin samimiyetinden emin. Konu üzerinde tüm Urlalı meclis üyeleri çalışsın diyerek siz de görüşlerinizi ifade ettiniz. İBB’yi siyasi karar almakla suçlamak haksızlık. İmar komisyonu nerelerde teknik ve hukuki yanlışlık gördüyse ifade etti. İBB Urla yararına olan her konuda karar almaya hazırdır” diye konuştu.

MÜZAKERE EDİN

Meclis’te görüşülen Urla Meydan Projesi önergesi oy çokluğuyla reddedildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “Urla’daki meclis üyesi arkadaşlarımızla oturun, bunu da müzakere edin. Bir mutabakatla gelirse buradaki arkadaşlarımız da ilkesel olarak daha rahat eder” diye konuştu.

OKUL YAPINCA MİLLİ EĞİTİM BAKANI OLMUYORUZ AMA…

AK Partili Meclis üyeleri, AK Parti İzmir teşkilatı Çiğli Harmandalı’nda toprak kaymasını gündeme getirdi. Söz konusu alanın bakımsız olduğunu iddia eden AK Partili Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Urla Bademler’de yapmayı planladığı Tarım Lisesi’ni eleştirdi. Boztepe’nin “Yeri geliyor tarım bakanı oluyorsunuz ama bir türlü belediye başkanı olamıyorsunuz” sözler Meclis’te tansiyonu yükseltti. Boztepe’ye yanıt veren Başkan Soyer, “Karabağlar’da Sayın Valimizin ricası üzerine okul yapınca milli eğitim müdürü olmuyorum da Tarım lisesi yapmaya kalkınca tarım bakanlığına soyunmuş oluyorum öyle mi!” dedi.

TARIMI DA HARMANDALI’YI DA KONUŞACAĞIZ

“Tarımı da Harmandalı’yı da konuşacağız. Harmandalı ile ilgili çok titiz bir çalışma sürdürüyoruz, bir sonraki oturumda bir Harmandalı sunumu yapalım, ne yapılıyor konuşalım. Aynı şekilde bir tarım sunumu yapalım, bizim liseden, üniversiteden muradımız ne, başka bir tarımdan anladığımız ne… Tüm bunların sunumunu yapalım, net ve şeffaf bir şekilde ortaya konsun, eleştirileri dinleriz.”

TARIMLA İLGİLİ BİR BAŞARI YOK

"Başka Bir Tarım Mümkün" konu başlıklı "Ulusal Karikatür Yarışması" düzenlenmesi planlanmakta olup; 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu Merkezi Yönetim Harcama Belgeleri Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ile Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği Esaslarına göre hazırlanan Teknik Şartname’nin önergesi ile ilgili söz alan AK Partili Fikret Mısırlı, “Bugüne kadar tarımla ilgili yapmış olduğunuz bir başarı yok. Başarısızlık ve güvensizlikten kaynaklanan bir takım söylemler geliştiriyorsunuz. Karikatür yarışmasını da buna benzetiyorum" dedi.

ÜRETİCİ TARIM YAPMAK İSTEMİYOR

Mısırlı’ya yanıt veren Başkan Soyer, “Türkiye’de tarım bitti. Türkiye’de tarımı birileri bitirdi. Türkiye’de tarımı bitiren şey iklim değişikliği, hava kirliliği değil, tamamen yanlış tarım politikalarıdır. İthalata bağlı politikalardır. Samanı, buğdayı ithal etmektir. Üreticiler, süt hayvanını kesime gönderiyor. Üretici artık tarım yapmak istemiyor. Toplumun dengeleri bozuluyor. İnsanlar doğduğu yerleri niye terk ediyor? Türkiye’de gençlerin üçte biri işsiz. Bu da tarımdan kaynaklanıyor, üretim yapılmıyor. Biz başka bir tarımı bunun için bunu söylüyoruz. Israrla söylemeye devam edeceğiz. Bu bir kader değil. Bu verimli topraklara kadim kültüre inanıyoruz. Bunu karikatürle, her yerde söylemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

NARLIDERE’YE 40 MİLYONLUK YATIRIM

Narlıdere Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak olan 40 milyon 160 bin 160,52 TL ihale bedelli ‘Narlıdere Belediyesi Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Yapım İşi’nin İBB ile ortak proje kapsamında yapılması ve söz konusu tesisin yapımı için sözleşme tutarının yüzde 75' i olan 30 milyon 120 bin 120,39 TL tutarında yardım yapılması hakkındaki protokol oy birliğiyle kabul edildi. Önergenin kabulünün ardından söz alan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Narlıdere’de yapılacak bir yatırımın İBB tarafından yüzde 75’inin protokol ile desteklenmesi ile ilgili. Bununla ilgili söz aldım. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e, parti gruplarımıza, belediyemizin bürokratlarına çok teşekkür ederim. Yapılacak alan, Narlıdere’mizin merkezi bir alanında, daha önce Pir Sultan Abdal Parkı diye adlandırılan bir alan. Şimdi de aynı isimle, meydan ve sosyal kompleks olarak planladığımız bir alan. İhalesi gerçekleşti. Yaklaşık 100 araçlık kapalı otoparkımız, 25 bin metrekarelik bir peyzaj, yeşil alan, yürüyüş alanları, bisiklet alanları ve çay bahçesini içeriyor. İzmir’imize, Narlıdere’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘URLA MECLİS ÜYELERİ DIŞARIDA KALMIŞ DURUMDA’

Narlıdere hakkındaki önergeye ilişkin söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, “İBB ile ortaklaşa bir yatırım. Biz güzel bir yatırıma oy birliği verdik. Keşke siz de Urla Belediyesi’ne oy birliği verseydiniz, para da istemiyorduk” dedi. Bunun üzerine Başkan Soyer, “Siz Urla Belediyesi misiniz?” çıkışında bulundu. AK Partili Hızal’ın, ‘Urlalıların hakkını tabi ki koruyacağız’ yanıtı üzerine ise Başkan Soyer, “Urla’daki meclis üyeleri keşke haklarını koruyabilecek güce sahip olsalar... Ne yazık ki ne komisyonları toplanabiliyor ne karar süreçlerine katılabiliyorlar. Tamamen dışarıda kalmış durumdalar” dedi.

Gündem dışı konuşmalarda açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “Toplantının başında söylediğim sözlerin anlaşılmadığını üzülerek gördüm. Böyle devam etmesin. Bu tablolar birilerinin hoşuna gidebilir ama hoş değil, siyasetin doğrusu da bu değil. Siyaset gül bahçesi olabilir bu hepimizin elinde. Ama birileri olmasın diye uğraşıyor. Ben, bana oy veren 1 buçuk milyon insanın hakkını koruyorum derken sadece 1 buçuk milyonun başkanlığını yapıyorum anlamı mı çıkar buradan? Ben bana oy veren 1 buçuk milyon insanını hakkını korumalıyım diyorum ama 4 buçuk milyon insana başkanlık yapıyorum, bu 4 buçuk milyon insana başka bir siyasetin mümkün olduğunu göstermeye çalışarak… Bu 4 buçuk milyon insan, demagoji, yalan, paçadan çekiştirmeci siyaset anlayışına mahkum olmasınlar diye. Biz aramızda iyilik üzerinden bir yarış, rekabet kurabiliriz. Yalan girdiği zaman işin içine, yalan ya çaresizlikten ya acizlikten ya öfkeden ya nefretten girer ama bunların erdemlerle alakası yoktur. Yalanın bu çatının altına girmemesi lazım ki biz başka bir siyasetin, iyilik, güzellik üzerinden bir siyasetin mümkün olduğunu gösterelim. Bunda ne kötülük var, birbirimizi incitmeyelim diyorum. Ben iyilikten ayrılmayacağım. Ben bu memleketin güzle insanlarının daha iyi bir siyasete layık olduğuna inanıyorum. Ben bunu yapmaya devam edeceğim, varsın birileri başka şeye devam etsin. Asla vazgeçmeyeceğim. Çelik gibi sabrım var, çelik gibi iradem var. Ve bu memlekete daha iyi şeyler yapabilmek için, hiçbir menfaat beklemeden canla, başla çalışmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.