Büyükşehir Meclisi'nde 'vahşi depolama' polemiği
İzmir Büyükşehir Meclisi’nde Bergama’daki çöp bertaraf tesisi ve kapasite artışı tartışma konusu oldu. AK Parti cephesi ÇED süreci ve kapasite artışındaki gecikmelere dikkat çekerken, Başkan Cemil Tugay bölgede vahşi depolama yapılmadığını savundu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağanüstü meclis oturumu, Belediye Başkanı Cemil Tugay yönetiminde gerçekleştirildi. Oturumda Bergama’daki çöp bertaraf tesisi ve kapasite artışı konusu gündeme geldi.
AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, tesisle ilgili süreçlerin ilerlemediğini belirterek belediye yönetimini eleştirdi. Yıldız, “Bergama’da vahşi depolama devam ediyor. Orada size yetki vermiştik. Ben verdiğim oyun arkasındayım. Kapasite artışına gidecektiniz, 6 aydır bekliyoruz. Lot 1 doldu, Lot 2 de dolmak üzere. Kapasite artışı ne durumda? Arıtma tesisi çalışmıyor” ifadelerini kullandı.

Eleştirilere yanıt veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise bölgede vahşi depolama yapılmadığını savundu. Tesiste bertaraf işlemleri sonrası kalan atıkların bulunduğunu ifade eden Tugay, “Orada vahşi depolama yok. Bertaraf işleminden sonra kalan atık var, o çöp değil. Aynı durum Ödemiş’te de var. Bunlar Bakanlığın bilgisi dahilinde olan işler” dedi.
Sürecin merkezi idarenin bilgisi ve yönlendirmesiyle yürütüldüğünü kaydeden Tugay, “Bu şirkete ruhsat ve yetkiyi veren Bakanlık. Kapatalım mı orayı, onu mu istiyorsunuz? Bu düşüncenizden Bakanlığın haberi var mı? Şirketin genel müdürüyle görüşün, size anlatsın” diye konuştu.
Tugay’ın açıklamalarına karşılık söz alan Hakan Yıldız ise kapasite artışı için meclisten yetki verildiğini hatırlatarak ÇED sürecinin hâlâ başlatılmadığını dile getirdi. Yıldız, “Manipülasyona gerek yok. Siz Ekim ayında kapasite artışı yetkisi aldınız. Şirketle mutabakata vardınız mı? Hâlâ çöp tesisi için ÇED süreci başlatılmadı. İzmirliyi bu konuda bilgilendirin” ifadelerini kullandı.




Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.