Büyükşehir Yasası ile durum değişti

Büyükşehir Yasası ile durum değişti

Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Tahir Silay, "Servis araçlarındaki “S” plakalar konusundaki sıkıntının bir an önce giderilmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Silay, “Bu konuda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na başvurmamızın üzerinden beş ay geçmesine rağmen bir sonuç alamadık. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlamasına az bir süre kala bu sorunun büyümesinden korkuyoruz. Sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz. Bazı illerde bu sorunun çözüldüğünü duymaktayız. Çözülmediği sürece işçinin ve öğrencinin zor şartlarda kalacak, işe ve okula gidemeyecek. Valilik’e bile durumu bildirdik. İzmir Valimiz Erol Ayyıldız ve Ödemiş Kaymakamımız Celil Ateşoğlu’na da durumu bildirdik. Ancak onların elinde bu konuda yetki bulunmadığı için tekrar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne durumu havale ettik” diye konuştu.
 
Büyükşehir Yasası ile durum değişti
 
Ödemiş, daha önce Büyükşehir sınırları dışında kaldığı için Ödemiş Belediyesi’nin yapmış olduğu “S” plaka ihalesinde 123 adet plaka tahsis edildiğini hatırlatan Başkan Silay, “İlçemiz içinde bu plakalarla çalışmakta iken ilçe dışına D2 veya D4 belgesi ile zaman tarifesi dışında servis yapabilmekteydik. Lakin 6360 Sayılı Yasa ile Büyükşehir sınırlarına dahil olduğumuz için D2 ve D4 belgeli araçlarla servis taşımacılığı yapılamamaktadır. Sebebi ise D4 belgelerinin güzergah izin belgesine dönüşümü, D2 belgesinin de Büyükşehir sınırlarında öğrenci ve personel taşımacılığı yapamamasıdır. İlçemiz kırsal bölgedir. Ödemiş’ten Torbalı’daki fabrikalara, Tire’deki fabrikalara ve de Bayındır’daki çiçek seralarına işçiler gitmektedir. Fakat “S” plakalı araçlarla yapılan bu taşımalarda Jandarma ve Trafik tarafından araçlarımız kapatılmakta. Ayrıca Tire ilçesine 300’e yakın lise öğrencisi gitmektedir. Taşımacılık yapılırken esnafımız, trafikle köşe kapmaca oynamaktadırlar.
 
“İzmir’deki fiyatlara almamız mümkün değil”
 
Bizim istediğimiz kanunsuzluk değildir. Sayın Başkan, İzmir’in en ücra köşelerine hizmet vermek için çabalamakta. İzmir’de yapılan “S” plaka ihalesindeki fiyatlara almamızın imkanı ve ihtimali yok. Bizim de ilçeden tahsis ettiğimiz “S” plakalarla İzmir’de çalışma niyetimiz yok. Konuyu 2014 yılından itibaren Büyükşehir Belediyesi dahil değişik kurum ve kuruluşlara yazmaktayız. İlgili yazıların örnekleri yazımız ekinde mevcuttur.

 

Ödemiş Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak istediğimiz, mevcut ilçe “S” servis plakaları ile il içinde çalışması talebimiz değil, kalkış (ilçe ticari taksiler gibi) Ödemiş’ten olup götürdüğümüz işçi ve öğrenciyi tekrar geri getirmek şartı ile ilçelere çalışılması. Söz konusu komşu ilçelere çalışacak olan şoför esnafı arkadaşların Büyükşehir Belediyesi’ne sunulmak üzere gerek okul gerekse fabrikayla aralarında yapmış oldukları sözleşmeleri sunarak sadece komşu ilçelere çalışmak istediklerinin taahhütlerinin de alınarak çalışmaları tarafımızca uygun olacaktır” ifadelerini kullandı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.