Büyükşehir'de 'trafo alanı' gerginliği: Soyer, "Burası mahalle kahvesi değil!"

Büyükşehir'de 'trafo alanı' gerginliği: Soyer, "Burası mahalle kahvesi değil!"

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan trafo gerginliği meclisi gerdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı 2’nci birleşimi Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında yapıldı. Sık sık tansiyonun yükseldiği mecliste ‘EXPO alanı’ ve ‘trafo alanı’ tartışıldı. Bakanlık tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi’nin TEİAŞ’a trafo yeri göstermesi halinde trafo alanına konut yapılabileceğini belirtilmişken AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ve AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe’nin İzmir’de depremi sonrası Bayraklı’da başlayan dönüşüm çalışmalarında, 7 katlı binaların 5 kata düşürülmesiyle birlikte açıkta kalan 25 daire için verdiği yazılı önergenin oy çokluğu ile reddedilmesi tansiyonu yükseltti.
Tansiyonun yükselmesinin ardından AK Parti kanadından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik deprem anıtı eleştirisinde bulundu. Başkan Soyer ve AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Soyer’in konuşmasını bölen Hızal’a Soyer’den ‘Burası mahalle kahvesi değil’ çıkışı geldi. CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç ise yetkililerle görüştüğünü bir alana bina yapılabilmesi için belli bir miktarda yeşil alana ihtiyaç olduğunu, bu bölgenin şartları karşılamadığını dile getirdi.
“Elimizden geleni yaptık, vicdanım rahat”
Gelen eleştiriler üzerine bazı noktalara üzüldüğünü belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Özgür Bey depremzede anıtı için ‘heykel açtınız’ dedi; ama bu beni çok üzdü. Ben hayal görmedim, 360 milyon Dolarlık Dünya Bankası kredisini ben onaylattım; ama o kredi Cumhurbaşkanı’nın önüne gelmedi. O krediyi İzmir, Türkiye Cumhuriyeti tarafından onay verilmediği için alamadı. Başka şehirlerle paylaşacağız; ama İzmir’in payı ne olacak bilmiyoruz. Benim vicdanım çok rahat. Biz deprem olduğu andan itibaren elimizden gelen her şeyi yaptık” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.