Büyükşehirden çocuklara ''tohumlu'' hediyeler

Büyükşehirden çocuklara ''tohumlu'' hediyeler

Yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere, içinde çiçek tohumları bulunan kitap ayracı ile kapsülüne ağaç tohumlarının gizlendiği kurşun kalemler hediye edilecek.

Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilere, içinde çiçek tohumları bulunan kitap ayracı ile kapsülüne ağaç tohumlarının gizlendiği kurşun kalemler hediye edecek. 

Sağlıklı kentler yaratmak hedefiyle toplumu aydınlatmak ve farkındalık oluşturmak için çalışmalar yürüten İzmir Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin hem kitap okumalarını desteklemek, hem de çevre bilincini geliştirmek amacıyla yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere 5 bin adet tohumlu kitap ayracı ile 5 bin adet tohumlu kurşun kalem hediye edecek.  Öğrenciler, kendileri için tamamen geri dönüşümlü doğal kağıttan hazırlanan kitap ayraçlarını okudukları kitapların içinde muhafaza edecek, ayracın üst bölümünde yer alan çiçek figürünün içindeki kır çiçeklerinin tohumlarını ise toprağa ekecek. Ayrıca kurşun kalemin boyu kullanılmayacak seviyeye geldiğinde de kalemin kapsül kısmında bulunan ladin ve karaçam ağacı tohumlarını da toprakla buluşturarak bir fidan yeşertmenin mutluluğunu yaşayacak.

Hedef, çevreye ve doğaya duyarlı gençler

Sürdürülebilir, yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, çevrenin korunması, bilinçli enerji kullanımı ve enerji verimliliği gibi konularda çocukları ve gençleri bilgilendirmeyi çok önemsediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Ege Orman Vakfı işbirliğiyle ‘Küresel Isınma, Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Verimliliği’ başlıklı eğitimleri 2015 yılının Mart ayından bu yana sürdürdüklerini hatırlattı. 30 ilçedeki 91 ortaokulda 5.6.7. ve 8.sınıflardaki toplam 8 bin 17 öğrenciye ulaştıklarını kaydeden yetkililer, Mart-Haziran 2016 tarihleri arasında ise 14 ilçedeki 31 ortaokulda 2 bin 185 öğrenciye eğitim verdiklerini ifade etti. Çevreye ve doğaya daha duyarlı gençler yetiştirmek için okullarda eğitim çalışmalarına Ekim ayından itibaren yeniden başlayacaklarını açıklayan yetkililer, “Eğitimlerimizde gençlere, ‘Küresel Isınma, Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Enerji Verimliliği’ kitapçığının yanısıra tohumlu kitap ayracı, tohumlu kurşun kalem ve çevre bilincini vurgulayan rozetler  dağıtacağız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.