Büyükşehir'den üreticiye destek!

Büyükşehir'den üreticiye destek!

Büyükşehir ekipleri, Kırsal Kesimde Üreticinin Üretim Koşullarının İyileştirilmesi ve Yerel Çeşitlerin Korunması Projesi kapsamında Buca’nın Doğancılar Mahallesi’ne bugün 31 bin beş yüz lavanta fidesi dağıttı.

Fide dağıtım etkinliğinde konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, Doğancılar’da lavanta parselleri yaratarak ayrıca kırsal turizmi de desteklemiş olacaklarını vurguladı. Projeye dahil olan Doğancılarlı üreticilere İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından lavanta üretimi konusunda eğitim ve teknik destek de verilecek.

s701008.jpg

Lavantanın yağı çıkacak

Köyün rakımının lavanta ekimine uygun olduğunu dile getiren üretici Ahmet İdem, “Lavantalarla gelir elde edeceğiz. Lavantanın yağını, suyunu çıkaracağız. Girişimci, üretici olacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne üreticiye verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Üretici Hafife Çınar ise lavantaları işledikten sonra üretici pazarlarında satacaklarını söyledi.

Kadınların desteğiyle bu işe baş koyduklarını söyleyen Doğancılar Köyü Muhtarı Nebahat Coşkun ise şöyle konuştu: “Hedefimiz sabunu, yağını, suyunu çıkararak kadına, eşine muhtaç olmadan bir gelir kaynağı yaratmak. Kendi elinin emeğiyle kazancını çıkarmalarını sağlamak.”

s203158.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Kırsal Kesimde Üreticinin Üretim Koşullarının İyileştirilmesi ve Yerel Çeşitlerin Korunması Projesi kapsamında Kiraz’da kekik fidesi, Urla’da kuşkonmaz pençesi ve çilek fidesi, Karaburun’da nergis soğanı dağıtmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Kırsal Kesimde Üreticinin Üretim Koşullarının İyileştirilmesi ve Yerel Çeşitlerin Korunması Projesi kapsamında Kiraz’da kekik fidesi, Urla’da kuşkonmaz pençesi ve çilek fidesi, Karaburun’da nergis soğanı dağıtmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.