Buz Lazer Cihazları ve Farkları

Buz Lazer Cihazları ve Farkları

Buz Lazer, epilasyon işlemindeki ağrı ve zaman kaybını ortadan kaldıran yeni nesil lazer epilasyon teknolojisidir.

Eski lazer epilasyon sistemi ile karşılaştırıldığında bu yeni lazer teknolojisinin birçok avantajı vardır. Acısız lazer epilasyon uygulaması olarak bilinir ve epilasyon uygulamalarına getirdiği büyük kolaylık sayesinde son zamanlarda halk arasında hızla yayılmaya başlamıştır.Lazer epilasyonun geleneksel prensibi, cilde güçlü bir lazer ışını ileterek saç köklerini yok etmektir. Bununla birlikte, bu yöntemin ağrıya yol açmak gibi büyük bir dezavantajı vardır. Hissedilen acının nedeni, lazer ışınının bölgedeki sinirleri de etkilemesidir. Geleneksel lazer epilasyon yöntemlerinde hissedilen ağrı, birçok insanı lazer epilasyondan uzak tutar.

Buz lazer cihazları tarafından kullanılan tüy alma işlemi, cihazın başındaki buz başlığını -10 dereceye kadar soğutarak ağrıyı ve yanmayı en aza indirir.Kullanım sırasında başlıktan tüy köklerine enerji gönderilir ve tüy kökleri yok edilirken, buz örtüsü sinir uçlarını soğutarak acı hissiyatını ortadan kaldırır . Kıl köklerinin yok edilmesiyle,yeni kıl oluşumu önlenir ve aynı zamanda  cilt lekeleri ve yanıklar gibi yan etkiler de ortadan kaldırılır.Eski moda lazer epilasyon ekipmanını ile yaşanan zaman sorunu en aza indirilmiş olup, takriben 35 dakika içinde tüm vücuda en pratik ve sağlıklı bir şekilde uygulama yapmak mümkündür. Bu teknolojiyi kullanarak epilasyon seansı sayısı azalır ve maksimum 5-6 kez uygulama yaparak güzel sonuçlar elde etmek mümkündür.

buz lazer 5.jpg

Buz Lazer ile epilasyon yapmanın avantajları

  • Dahili yüksek teknoloji ürünü soğutma cihazı -10 dereceye kadar soğumaya izin verir ve kullanım sırasında ağrı ve acı hissedilmez.
  • Seri çalışması sayesinde  tüm vücut bölgeleri için kesintisiz hızlı uygulamalar sağlar. Seans süreleri kısadır.
  • Bu cihazların üzerinde pek çok ayar imkanı olup, bu sayede kullanıcı deneyimi ve rahatlığı yaşanır. 
  • Cihaz başlıklarındaki ergonomik yapı sayesinde, erişimi zor olan bölgelere bile ulaşılarak uygulama yapılabilinir.
  • Diğer epilasyon yöntemlerinde görülebilen,kabarcık oluşumu, yanık olasılığı ve ciltte renk değişimi gibi sorunları ortadan kaldırır. 
  • Her mevsimde ve her türlü kıl tipi ve cilt renginde operasyon yapılabilir.
  •  

buz lazer 10.jpg

Buz Lazer epilasyon ile cinsel organlar, bacaklar, koltuk altı, erkek göğsü ve sırtı üzerinde ağrısız lazer epilasyon prosedürü gerçekleştirilebilir. Kaş ve kulak gibi bölgelere uygulanabilir. Eski lazer epilasyon sisteminde saç tipi ve cilt tonu önemli idi. Her cilt rengi lazer epilasyon prosedürlerini kabul edemiyor ve epilasyondan sonra bölgede yanık izleri görübiliyordu. Bu sorun genellikle koyu cilt tiplerinde ortaya çıkıyordu. Ancak yeni nesil lazer teknolojisi ile tüm cilt tiplerine uyum sağlanarak lazer epilasyon uygulamaları gerçekleştirilmiş ve sağlıklı sonuçlar elde edilmiştir. Ayrıca uygulama ince tüylü kıl tipine sahip kişiler için daha meşakkatli olmaktaydı fakat yeni lazer teknolojisi ile bu sorun da ortadan kalkmıştır. 

buz lazer 9.jpg

Buz Lazer herkese ve her yere uygulanabilir mi?

Buz lazer,erkek kadın tüm cinsler için uygun bir lazer teknolojisidir. 18 yaşını doldurmuş olmak, bu teknolojinin  konforundan yararlanmak için yeterlidir. 18 yaşın üstündeki erkekler ve kadınlar, tüm vücut bölgelerindeki tüyleri güvenle çıkarmak için bu uyuglamadan faydalanabilirler. Farklı başlık tipleri sayesinde her bölgeye hızlı bir şekilde uygulanabilir ve geniş başlığının ulaştığı alan da çok geniştir. Bu başlık kullanılarak lazer epilasyon kulaklar, burun ve kaşlar arasındaki bölgeye uygulanabilir. Aslında, insan vücudu göz önüne alındığında, en hızlı tüy ve tüycük uzamasının yüzlerde olduğu ortaya çıkmıştır. Özellikle kadınlar için sakalların ve bıyıkların büyümesi bir sorun haline gelebilir.Hassas hormonal yapıya sahip kadınlardaki yüz bölgesinde, kılların kökleri daha derindir. Daha fazla saç büyümesini önlemek için seçebileceğiniz en uygun yöntem buz başlıklı lazerdir. Minimum ağrı ve rahatlık açısından,insan yüzü gibi en hassas yerlerde bile başarılı sonuçlar verir. Ek olarak, sadece yüz için değil, aynı zamanda boyun, bikini bölgesi, kaşlar, kulaklar ve burun gibi diğer hassas parçalar için de uygundur, hepsi özel başlıklara sahiptir. Fakat her işte olduğu gibi işinin ehli kişiler tarafından özellikle narin bölgelerde doğru bir şekilde uygulanması çok önemlidir.

Buz lazer uygulamasının erkekler ve kadınlar için ideal lazer teknolojisi olduğunu söyleyebilir. Bununla birlikte, hamile kadınların ve emziren kadınların lazer epilasyon kullanmaları önerilmez.Bu özel duruma sahip kadınların lazer epilasyonunu ötelemeleri gerekmektedir.

buz lazer 7.jpg

Buz Lazer cihazları ve uygulama farklılıkları

Söz konusu teknoloji, kalıcı, ağrısız ve konforlu bir epilasyon için FDA onaylı, devrim niteliğinde bir lazer teknolojisidir. Burada üç tür patentli teknolojiden söz etmek mümkündür: Soprano Ice, Soprano Ice Platinum ve Soprano IceTitanium. Buzdan başlığı olan bu yöntemin ismine soprano ice denmektedir. Bu teknoloji sayesinde pratik ve kalıcı sonuçlar elde etmek için, hızlı ve ağrısız bir şekilde buz başlığı ile cilde ütülemeye benzer bir işlem yapılacaktır. Ek olarak, soğutma jeli uygulamadan önce cilde sürülebilir. Bu şekilde, geleneksel lazer epilasyonunda yanma tehlikesi tamamen ortadan kaldırılmış olur. Masaj hissi veren buz lazer son derece konforlu tüy alma sonuçları elde etmeyi sağlar. Zebra şeritleri gibi geleneksel lazer epilasyon yöntemlerinde ortaya çıkabilecek istenmeyen sonuçları önleyebilir. 

Kontak soğutma sistemi kullanım sırasında cildi buz gibi soğutur ve neredeyse ağrısız epilasyon elde edilebilir.Soprano Ice Platinum uygulamasının farkı, dünyanın ilk ve tek 3D lazer epilasyon cihazı olmasıdır. Bu yöntem aynı anda 3 lazer dalga boyuna sahip tek bir kafada, farklı doku derinliklerine sahip kılların anatomik yapısını hedefler. Üç farklı dalga boyunun emilimini birleştirerek daha kapsamlı tedavi fırsatları sunar.Özellikle erkeklerdeki zor ve inatçı kıllarda hızlı ve rahat sonuçlar sağlar. Soprano platin yöntemi yaklaşık -3 dereceye kadar soğutulabilir.Yine 3 dalga boyuna sahip Soprano Titanium, üstün işlevselliği en üst düzeyde konforla birleştiren çığır açan bir lazer platformudur. Buz Lazer Titanium, lazer epilasyon teknolojisini yeniden tanımlıyor ve kullanıcılar ve hastalar için gelişmiş çözümler sunuyor. 4 santimetre karelik geniş spot büyüklüğü ve daha gelişmiş soğutma sistemi ile artık daha hızlı ve daha kolay bir operasyon imkanı sunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.