“CADDEDE DEĞİL, PİSTTE GAZLAYIN”

“CADDEDE DEĞİL, PİSTTE GAZLAYIN”

Bu yılki hedefinin şampiyonluk olduğunu söyleyen Hakan Mete Kutay, Avrupa’da hem tecrübe kazanmak hem de Türkiye’yi temsil etmek için yarışlara katılacağını söyledi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen 2018 Türkiye Pist Şampiyonası ilk ayak yarışları İzmit körfez pistinde sona erdi. 

Türkiye Pist Şampiyonası’nın bu sezonki ilk ayağı hafta sonu başladı. Geçen yılın ikincisi Hakan Mete Kutay, bu yılki Maxi Grup’ta ilk ayağı birincilikle bitirirken onu Bilal Saygılı ve Metin Çalışkan takip etti.

dsc_2046.jpg

Bu yılki hedefinin şampiyonluk olduğunu söyleyen Hakan Mete Kutay, Avrupa’da hem tecrübe kazanmak hem de Türkiye’yi temsil etmek için yarışlara katılacağını söyledi. “Geçtiğimiz yıl ikincilikle bitirdiğim Türkiye Pist Şampiyonası Maxi Grubu’nda, bugün ilk ayakta dubble yaparak iki birincilikle güzel puan aldım ve liderliğe oturdum. Bu yıl hedefim şampiyonluk, ardından yine bu yıl Avrupa’da ülkemi temsil etmek ve tecrübe yaşamak istiyorum.”

dsc_2052.jpg

38 yaşındaki Hakan Mete Kutay, 2002 yılında carting ile başladığı motorsporlarında, 15 yıldır otomobil sporlarıyla ilgileniyor. Motorsporlarındaki başarının konsantre ve antrenmandan geçtiğini söyleyen Kutay’ın gençlere önerisi ‘pistte gazlamaları’ ; “Tabiki motorsporları bütçeyle olabilecek birşey, ama onlara tek önerim; caddede değil, pistte gazlamaları, en azından yarışlara girmeseler bile pist günlerine gelebilirler.”

img_1727.jpg

2 erkek çocuk babası Kutay’ın, eğer isterse çocuklarının da bu sporlarla ilgilenmesini istediğini söylüyor.

BU TUTKUNUZ NASIL BAŞLADI?

Bu tutku motosiklet ile başladı. Sonra yaş ilerledikçe dört tekerleğe döndü. İlk başta motosiklet yarışlarını televizyonda izliyordum, yakınlarımın motosikletlerine otomobillerine biniyordum ve merakım başladı. 2002'de carting ile başladım, 2005'te motosikletle başladım ve yarışlara katıldım. 2015'te de otomobil yarışlarına başladım.

OTOMOBİL SPORLARINDA HANGİ SINIFLARDA YARIŞTINIZ?

Disel, 1600 kategori sonrasında, Süper Kategoriye geçtim ve 2017 Türkiye Pist Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi oldum. Bu yılki hedefim de şampiyonluk.

dsc_2057.jpg

BU İŞİ YAPMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİR?

Biraz konsantre ve antrenman istiyor. Tecrübe de olunca başarı elbet geliyor. 

BU YILKİ TÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI'NUN İLK AYAĞI BUGÜN GERÇEKLEŞTİRİLDİ VE BİRİNCİ OLARAK BİTİRDİNİZ, NASIL BİR YARIŞ OLDU?

Şampiyonanın ilk ayağını duble yaparak iki birincilikle güzel puan alarak liderliğe oturduk, hedefimiz böyle gitmesi. 

GENÇ BİR YARIŞÇISINIZ, İLERLEYEN DÖNEMLERDEKİ HEDEFİNİZ NELERDİR?

Bu seneki diğer hedeflerimizden biri, Avrupa'ya gitmek. 3 saatlik italyan yarışına gideceğiz, şampiyonayı kaçırdık ama 2-3 ayak hem tecrübe etmek, hem de ülkemizi temsil etmek için gitmeyi düşünüyoruz. Amaç ülkemizi temsil etmek. 

img_1846.jpg

İKİ OĞLUNUZ VAR, ONLARDA DA AYNI HEVES BAŞLAMIŞ. ONLARI DA YÖNLENDİRECEK MİSİNİZ?

Onlar da otomobil sporlarını şimdiden çok seviyorlar, eğer kabiliyetleri müsaade ederse kesinlikle yönlendireceğim.

BU SPORU YAPARKEN NELERDEN FERAGAT EDİYORSUNUZ, NASIL HAZIRLANIYORSUNUZ?

Tabiki özel hayatımızdan feragat ediyoruz, işimizden taviz vermek istemiyoruz elbet ama illa ki oluyor. Çünkü antrenman yapmamız gerekiyor, zaman ayırmamız gerekiyor. Bu şekilde bütün hayatımızdan bir kısmını ayırmamız gerekiyor. Fakat keyifli bir iş, bu da hayatımın bir parçası.

img_1671.jpg

GENÇ SPORCULARA ÖNERİLERİNİZ NELERDİR?

Tabiki motorsporları bütçeyle olabilecek birşey, ama onlara tek önerim; caddede değil, pistte gazlamaları, en azından yarışlara girmeseler bile pist günlerine gelebilirler.

BU SPORU 3 KELİMEYLE ANLATACAK OLSANIZ;

Hız, adrenalin, heyecan.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.