Cadillac, elektrikli ilk otomobilini duyurdu

Cadillac, elektrikli ilk otomobilini duyurdu

Cadillac, 2019 Detroit Otomobil Fuarı'nda tamamen elektrikli ilk otomobilinin duyurusunu gerçekleştirdi. Aracın gücü ve donanımları hakkında ise kesin bilgiler verilmedi.

Daha konseptlerle göz kamaştırmasına rağmen, tamamen elektrikli bir otomobili, Cadillac imzasını taşımıyor. Ancak bu yakında değişecek. Ana şirket GM, markanın elektrikli araç (EV) alanına geçişine öncülük edeceğini söyledi.  Detroit'te ortaya çıkan isimsiz bir Cadillac aracı ise tasarımın neye benzeyeceğini gözler önüne seriyor.Araba hakkında henüz hiçbir teknik detay bulunmuyor. Sadece Cadillac'ın tamamen elektrikli ilk aracında nasıl bir mimari kullanacağını biliyoruz.  Büyük bir SUV olacak modelde GM, ilk kez farklı bir mimari kullanacak.  Bu mimariyi kullanarak önden çekişli, arkadan itişli ya da dört çeker araçlar üretmek olacak.  Tek yapılması gereken bataryayı uygun şekilde değiştirmek. 

GM, bu platformun, müşteri geri bildirimleri geldiğinde ve yeni elektrikli araçların üretim hattında ortaya çıkmasıyla yaklaşımını uyarlamak için gereken esnekliği sunacağını söyledi. Şaşırtıcı olmayan şekilde, Cadillac’ın yeni aracı bir crossover olacak. 

Cadillac’ı başkanı Steve Carlisle, "Cadillac'ın aracı çapraz pazarın kalbine varacak ve dünyadaki müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayacak. Yeni araç lüksün ve yeniliğin bir göstergesi olurken Cadillac’ı da araçların zirvesine koyacak." dedi. 

Cadillac, bu hafta yapılan Detroit Auto Show Otomobil Fuarı’nda tanıtılan modelin isminin ve özelliklerinin, aracın çıkışına yakın dönemde açıklanacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.