Çağdaş Kaya farkla kazandı

Çağdaş Kaya farkla kazandı

Adaylardan Sinan Yeşilbaş yarıştan çekilirken, adaylardan Hasan Sağlam'a destek verdi. Seçim sonunda ilçe örgütünün uzlaşı adayı, Çağdaş Kaya büyük farkla seçimi kazandı. Kaya 344 oy alarak yeni ilçe başkanı seçilirken, rakibi 68 oyda kaldı.

CHP Buca Olağan İlçe Kongresi, Şirinyer Düğün Salonu'nda başladı.

Kongrenin saat 10.00’da başlayacağı duyurulmuştu, çoğunluk sağlanamaması nedeniyle kongre ancak saat 13.00’te başlayabildi.

Kongrede mevcut Başkan Hacer Taş aday olmazken, kongre öncesi uzlaşı adayı Çağdaş Kaya oldu. Kaya'nın kongredeki rakibi Hasan Sağlam oldu.

ÇAĞDAŞ KAYA BÜYÜK FARK ATTI

Seçim sonunda 344 oy alan Çağdaş Kaya yeni ilçe başkanı seçilirken, rakibi Hasan Sağlam 68 oy alabildi.

efaergfsergs.jpg

ÇAĞDAŞ KAYA: BİZ BAYRAK ASMASINI İYİ BİLİRİZ!

Ardından sözü alan CHP Buca İlçe Başkan Adayı Çağdaş Kaya, “Bizler gençlik kollarındayken kamu gücünü konuşan arkadaşlardan öğrendik. Bizler bu partinin her kademesinde mücadele etmeden aday olmadık. Eksiğimizle artımızla beraberiz. Hiçbirimiz babadan zengin değiliz, alın teri dökerek geliyoruz. Ben buraya üçüncü defa çıkıyorum, yine duyguluyuz. Maalesef yarışıyoruz, bu bir bayrak yarışı. Biri kazanıyor diğeri kaybediliyor değil, biri seçiliyor diğeri seçilmiyor. Ayrıştırmayacağız. Ben ölü toprağını kaldırmaya geliyorum. Biz kapı çalmayı, bayrak asmayı iyi biliriz. Birbirimizi kandırmayalım. Söylemde değil icraatta mücadelede bir olalım. Güç elinde değilken adaleti dağıtmak kolay. Güç elindeyken adaleti dağıtmak daha zor arkadaşlar. Örgüt gerçekten daha sakin ve uzlaşıdan yana kucaklayıcı. Çünkü yerel seçimi kaybedersek hepimiz kaybedeceğiz. Delege yazacak arkadaş bulamayız. Sizlerden ricam bu kardeşinize sahip çıkın” açıklamasını yaptı.

BAŞKAN KILIÇ: BİZ VE ÖRGÜTÜMÜZ HAZIRIZ

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Türkiye’nin en kritik seçimini yaşadık. Parti tarihimizin en yüksek oyuna eriştik. Önemli işlere imza atıldı. Partimizin daha yeni ve modern ilçe binasına sahip oldu, kapısı herkese açık oldu. Saha programları ile örgütümüzle birlikte yürüdük, başarılar kazandık. Hacer Taş ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Yerel seçim sürecinde Buca’da dolaştık, ideallerimizi onlara anlattık. Yaratmak istediğimiz güzel bir dünya var. Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçtirmek için yoğun çalıştık. Görev verilen ilçelerde seçim çalışmalarımızı yürüttük. Daha çok çalışmak, mücadele etmek zorundayız. Biz ve örgütümüz hazırız. Elimden gelem ne yapılacaksa yapmaya hazırım. Yerel seçim sürecinde mücadeleyi büyütmeye hazırız. Belediyemizi borcu yok hale getirmiş olmanın gurunu yaşıyoruz. Görev sürecimizin ilk zamanın da pandemi süreci yaşadık. Ekip arkadaşlarımızla sürecin üstünden geldik. Buca Cezaevi kentin kanayan yarasıydı. Buca Cezaevi sorununu ortadan kaldırılmasına katkı sağladık. Buca Cezaevi’ni kesen caddeyi ulaşıma açtık. Metro ile birlikte ulaşım daha da rahatlayacak” dedi.

sefaewrfawefs.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.