Cahil Halka Güvendiğini Söyleyen Rektör Yardımcısı İstifa Etti

Cahil Halka Güvendiğini Söyleyen Rektör Yardımcısı İstifa Etti

KRT kanalında Çağlar Cilara'nın sunduğu programa konuk olan Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı, katıldığı programda; "Türkiye'nin en tehlikeli kesiminin okumuş kesim olduğunu" ifade ederek "Ben daha çok cahil ve okumamış tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum bu ülkede" demişti. Arı gelen tepkiler üzerine istifa etti.

Profesör Doktor Bülent Arı katıldığı programda Türkiye'nin geleceği için sevdiklerimizden vazgeçmeliyiz demiş; "Gelecek nesillere bir şey bırakabilmemiz için evet bizim gerekiyorsa ölmemiz gerekiyor" cümlesini kurmuştu.

Akademisyenlerden başladı cahil halka güveniyorum dedi

Program sunucusu Çağlar Cilara'nın sorduğu "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan akademisyenlerle ilgili soruya cevap veren Arı, Türkiye'nin en tehlikeli kesiminin okumuş kesim olduğunu iddia ederek, ben daha çok cahil ve tahsilsiz kesimin ferasetine güveniyorum demişti.

Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Arı; "Yani ülkeyi ayakta tutacak olanlar, okumamış, hatta ilkokul bile okumamış, üniversite okumamış cahil halktır. Onlar bu yanlışların hiçbirini yapmazlar, o beyannamenin ben neresinden tutayım. Daha önce Jön Türklerin yaptığı gibi ateşe sürüklüyorlar Türkiye'yi. Türkiye'nin okumuş kesimi, profesörlerden başlayarak geriye doğru en tehlikeli olanlar üniversite mezunları. Olayları en rahat okuyanlar ilkokul mezunları. Çünkü zihinleri berrak. Üniversite ve sonrası durum çok vahim çünkü gidişatı okuyamıyorlar, zihinleri bulanık." şeklinde konuşmuş, okuma oranı arttıkça "beni afakanlar basıyor" demişti.

Twitter'da bir çok akademisyen, öğrenci, siyasi ve yazardan tepki gören öğretim görevlisi en son Kemal Kılıçdaroğlu'ndan büyük tepki almıştı.

Kılıçdaroğlu: Gerizekalılığın da bir seviyesi var

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP parti grup toplantısından Arı'ya sert bir tepki vermiş, "Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı 'Bizde de şimdi okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor. Ben açıkçası korkuyorum, ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum. Ülkeyi ayakta tutacak olanların okumamış cahil halk." diyor. Bunu diyen bir profesör. Hani gerizekalı desem onun da bir düzeyi var." şeklinde konuşmuştu.

İstifa etti

Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı gelen tepkilere dayanamayarak, istifa etti. Arı istifasını yazılı bir açıklamanın ardından verdi. Prof. Dr. Bülent Arı'nın açıklaması;

"21 Mart 2016 Pazartesi günü katıldığım bir televizyon programında dile getirdiğim hususlarla ilgili olarak meselenin çok farklı mecralara çekilmesi dolayısıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur: Programda sunucuyla mülakat yapılan konu, artan terör olaylarının toplumdaki yansımaları ve korku ortamının nasıl değerlendirildiğidir. Bu noktada kast edilen, toplumun değerlerinden uzaklaşmış ve yabancılaşmış marjinal zümrenin olaylara bakışıdır. Sözlerimin sosyal medyada sorunun genel çerçevesinden kopartılarak yanlış anlaşılmaya mahal verildiğini ve bu eksik bilgi üzerinden tartışmaların sürdürüldüğünü üzülerek müşahede etmekteyim.

Söz konusu televizyon programında ifade etmek istediğim; halkımızın olayları değerlendirirken gösterdiği derin ferasetidir. Tarih boyunca bizi ayakta tutan bu en önemli etken programda özellikle vurgulanmış ve korkuya mahal olmadığı ifade edilmiştir. Anadolu insanının âlim olmayanlarının da arif olduğu ve irfanının cehaletle özdeşleştirilemeyeceği programın tamamının seyredilmesi halinde açıkça anlaşılacaktır. Benim bizzat bir ilim adamı olarak,tahrif edilerek aktarıldığı şekliyle 'cahilliğin' kıymetli olduğunu söylemem ve cehaleti methetmem mümkün değildir. Medya ve sosyal medyada çıkan haberlerin, ilme ve bilgiye son derece önem veren ve bu misyonu şiar edinmiş mensubu bulunduğum üniversiteme zarar vermemesi için, rektör yardımcılığı görevimden istifa ediyorum. Kamuoyuna saygıyla duyururum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.