Çakabey Rotary Kulübü’nden  “Ekranda Hayat Var Projesi”

Çakabey Rotary Kulübü’nden  “Ekranda Hayat Var Projesi”

Çakabey Rotary Kulübü 1 Temmuzda başlayan 2017-2018 döneminin ilk projesini Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi çocuk bölümünün ihtiyacı olan hasta takip monitörlerinden 4 adedini temin ederek hayata geçirdi.

Mehmet ÖZDOĞRU

Çakabey Rotary Kulübü 1 Temmuzda başlayan 2017-2018 döneminin ilk projesi hayata geçirdi. Tanesi 2 bin 500 Euro olan hasta takip monitörlerinden 4 adedini temin eden Çakabey Rotary Kulübü, Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi çocuk bölümünün ihtiyacı olan bu monitörleri gerçekleştirdikleri ziyaretle hastanenin hizmetine sunduEge Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi 18 yataklı çocuk kliniğinde, dünya standartlarına göre her hastanın başında bulunması gereken hasta takip monitörlerinden yalnızca 2 adet bulunmakta ve aciliyet durumuna göre hastadan hastaya taşınmaktaydı. Hastanedeki bu ihtiyacı tespit eden Çakabey Rotary Kulübü Hasta bakım ve takibi için önem arzeden  EKG, kalp atımı, oksijen saturasyonu basınç ısı gibi parametreleri izlemeye yarayan ilaç dozajlaması yapan, geçmişe dönük kayıtları hafızasına kaydeden ve yaşamı tehdit eden pek çok  durumu  gözlemleyerek ani parametre değişikliklerine bağlı  ölüme yol açabilecek durumların önüne geçilmesini sağlayabilen hayati önem taşıyan  bu monitörlerden  4 adet temin ederek, hastanenin hizmetine sundu.

Yeni projelerde geliyor

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Çetingül ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları  Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Kantar hasta çocukların tedavi surecine  bu denli sürdürülebilir  yarar sağlayacak kalıcı  önemi olan bu  hizmeti almalarından ötürü memnuniyetlerini dile getirdiler. Hastanenin ihtiyacının önemli bir kısmını ilk etapta karşılayan Çakabey Rotary Kulübünün Dönem Başkanı Meral Gündüz, bağlı bulunduğu 6. grup kulüpleri ile ortak olarak Rotary Vakfı'nın da katkılarıyla her hasta başına bir monitör olacak şekilde tüm kliniğin ihtiyacını tamamlayacak proje hazırlıklarını sürdürmekte olduklarını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.