Çalıkuşu Semt Merkezi törenle açıldı

Çalıkuşu Semt Merkezi törenle açıldı

Karabağlar Belediyesi’nin, kadınları toplumsal yaşama katmak ve hizmeti vatandaşların ayağına götürmek amacıyla yaşama geçirdiği semt merkezlerinden biri daha hizmete açıldı.

Çalıkuşu Mahallesi’nde yaptırılan ve 18’ncisi açılan semt merkezi, sivil toplum örgütleri, muhtarlar, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, vatandaşların da katıldığı törende hizmete açıldı. Yoğun ilgi gösterilen ve İzmir Belediyesi Eski Başkanı Ceyhan Demir, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı’nın da katıldığı açılış renkli görüntülere sahne olurken törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar’ın 58 mahallesine de semt merkezi açmayı hedeflediklerini söyledi.

calikusu-semt-merkezi-acildi-10-001.jpg

Selvitopu, “Göreve geldiğimizde 2014’te semt merkezi sayısı 4 idi. Şimdi 18’inciyi açıyoruz. Hedef Karabağlar’da yaşamlarını sürdüren, zor koşullarda yaşamlarını sürdüren kadınlarla iletişim kurmak istiyoruz. Onlara az da olsa dertlerine çare bulmak, katkı koymak hedefindeyiz. Karabağlar’da 500 bin insanımızın yaşıyor, onların belediyeye gelme imkanı yok. O zaman biz belediye olarak onların yanına gideceğiz, onlarla iletişim içinde olacağız. Amaç sizlerin de dertlerini dinleyip onlara çare aramak ve dertleri azaltmak. Bu merkezlerimizde Karabağlar’daki kadınlar belediye ile buluşuyor. Biz bu merkezleri onlara teslim ediyoruz. Kadınlarımız bizlerin de katkılarıyla çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

calikusu-semt-merkezi-acildi-7-001.jpg

Yeni semt merkezinde yapılacak faaliyetler hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Başkan Selvitopu, merkezin yoğun ilgi göreceğine inandığını söyledi. Selvitopu, “Burada da birçok kurslar açılacak, eğitimler yapılacak ve biraya gelen kadınlarımız belki çekindikleri konularda da bilgi sahibi olacaklar. Bu bilgilerle hayatla daha rahat mücadele edecekler, kendilerine güvenleri gelecek. Bir kısmı meslek sahibi olacaklar aile bütçesine katkı koyacaklar. Hedef 58 mahalle de semt merkezi açmak. Burası birbirine yakın 4 mahalleyi birden kapsayacak bir merkez olacak. Çok yoğun da talep görecek. Bu tesis siz değerli kadınlarımızın, güle güle kullanın. Hayırlı uğurlu olsun!” diye konuştu.

Başkan Selvitopu bu yıl itibariyle hayata geçirilecek projeler hakkında da bilgiler verdi. Selvitopu, “Bu yıl sonu itibariyle Cumhuriyetimizin 100 yılında Uzundere Atatürk Kültür Merkezi’nde Gençlik Merkezi’mizi açacağız. Şu anda büyük bir bölümü tamamlandı. Yıl sonu itibariyle de gençlerimizin ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız. Bu tesis de İzmir’de tek ve örnek bir tesis olacak. Spor kompleksi, yüzme havuzları ve sporun her dalının bulunduğu bir tesis olacak. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet kurulduktan sonra önem verdiği 3 temel konu var. Birisi eğitim, bir diğeri kültür sanat, üçüncüsü de spor. Biz de bu 3 konuda belediye olarak hassasiyetle yerine getirmeye çalışıyoruz. İlçemizdeki okulllarda Karabağlar Belediyesi olarak bakım tamirat işlerini yürütüyoruz. Çoğunun reklamını yapmıyoruz. Çünkü bu bizim görevimiz. Bu işler inanarak, dirençli durarak gerçekleştirilecek işler. Kültür sanat merkezleri açıyoruz. Bu merkezleri de her geçen gün arttıracağız. Aynı şekilde spor alanlarını Karabağlar’ın değişik noktalarına yayarak spor yapma imkanlarını artıracağız. Karabağlar Belediyesi’nin mütevazi bütçesini doğru noktalarda kullanarak Karabağlar’ı geliştirmeye gayret ediyoruz. Ve Karabağlar hızla gelişiyor, değişiyor ve modernleşiyor. Bundan sonra da bu hız artarak devam edecek. Popülizme kaymıyoruz, hizmet edeceğiz, hizmet edeceğiz… Karabağlar’daki 500 bin insanımıza tek tek hizmet edeceğiz.” dedi.

calikusu-semt-merkezi-acildi-12-001.jpg

Törene katılan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi Başkanı Onur Hava Ertürkan da derneğe her zaman destek olan Başkan Selvitopu’na teşekkür etti. Ertürkan, “Derneğimizin amacı, Atatürk İlke ve devrimleri ile gerçekleşmiş olan hakların korunması, geliştirilmesi,yaygınlaştırılması ve çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmaktır. 4 çağdaş etkinlik merkezi, 1 gençlik merkezi ve çocuk kulüpleri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bize bu imkanı sağlayan ve her zaman destek olan Karabağlar Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Selvitopu’na ve tüm belediye çalışanlara teşekkür ederim.” dedi.

calikusu-semt-merkezi-acildi-9-001.jpg

Törende konuşan Çalıkuşu Mahalle Muhtarı Mustafa Onkan, Bahar Mahalle Muhtarı Ahmet Cankurtaran ve General Asım Gündüz Mahalle Muhtarı Saim Keskin de semt merkezinin Karabağlar’a çok yakıştığına dikkat çekerek Başkan Selvitopu’na ve emeği geçenlere teşekkür ettiler.

SEMT MERKEZİNDE NELER YAPILACAK?

Çalıkuşu Mahallesi’nde yaptırılan; Çalıkuşu, Bahar, General Asım Gündüz ve Cennetoğlu mahallelerine hizmet verecek olan Çalıkuşu Semt Merkezi, 750 metrekarelik kullanım alanına sahip. 2 katlı merkezde, idari birimler ve kurs salonu, derslikler, seminer salonu ve teras bölümü yer alıyor. Kurs salonu ve dersliklerde; çeşitli el sanatları, bilgisayar, dikiş-nakış gibi kursların verileceği merkezde kamu yararına çalışan dernekler statüsündeki Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile yapılan protokol kapsamında seminerler ve eğitimler düzenlenecek.

Konuşmaların ardından Karabağlar Belediyesi ile ÇYDD arasında protokol yapılırken, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İzmir Şubesi Başkanı Onur Hava Ertürkan da Başkan Selvitopu’na plaket takdim etti. Törende ayrıca 3 mahalle muhtarı da teşekkür çiçeğini Başkan Selvitopu’na sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.