Çalışan Herkese Bireysel Emeklilik Zorunlu Olacak

Çalışan Herkese Bireysel Emeklilik Zorunlu Olacak

Hükümet tarafından Haziran sonlarına yetiştirilmek istenen zorun bireysel emeklilik ile tasarruf oranlarının arttırılması hedefleniyor.

Hükümet tarafından Haziran sonuna kadar yapılması planlanan düzenlemeyle çalışan herkese bireysel emeklilik zorunlu hale getirilecek. Tasarruf oranlarını arttırmak amacıyla getirilecek olan düzenlemede çalışan herkese zorunlu olarak bireysel emeklilik hesabı açılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı eylem planının ilk 3 aylık karnesi açıklamasında, ufak bir değişikliğe gidildi. Bireysel emeklilik sistemine otomatik katılım olmasının pilot çalışmalarının yaygınlaştırılacağı belirtilmişti, bu madde yeniden düzenlenerek çalışan herkesi etkileyerek, 21 Haziran'a kadar olan 6 aylık süreçte, çalışanların hepsinin dahil edileceği otomatik bir özel emeklilik hesabı uygulaması devreye sokulacak.

Sisteme dahil olan Hazine'den yüzde 25 devlet katkısı alacak

Yeni uygulamanın bu yasama dönemi içerisinde meclisten geçirilerek yasalaşması planlanıyor. Otomatik bireysel emeklilik sistemine dahil olacak çalışanlar, belirli bir süre içerisinde isterlerse sistemden çıkış yaparak bireysel emeklilik hesaplarını kapatabilecekler. Öte yandan sisteme dahil olan çalışanların Hazine'den yüzde 25'lik devlet katkısı alacağı belirtilirken, düzenlemeden sorumlu olacak kurum Hazine Müsteşarlığı olacak.

Açıklanan rakamlara göre bireysel emekliliği kullanan altı milyon vatandaş varken fon büyüklüğünün de 47 milyar Türk Lirası olduğu belirtiliyor. Düzenleme öncesi normal katılımın artışıyla beraber 2016 yılı içerisinde 1 milyon vatandaşın daha bireysel emekliliğe katılması bekleniyor. Düzenleme geçirildikten sonra yıl sonuna kadar 7 milyona ulaşması beklenen düzeyin çok daha fazla olacağı ortada. Düzenlemenin geçmesiyle beraber tüm çalışanlar sisteme dahil edileceği için 26 milyondan fazla olan çalışan sayısıyla beraber bireysel emekliliğin üzerine hakim olan piyasada çok yüksek rakamlarla yükseliş bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.