Çalışanların gündeminde, uygun maaş ilk sırada

Çalışanların gündeminde, uygun maaş ilk sırada

Firmaların aradığı elemanı, iş arayanların ise aradığı işi bulduğu Türkiye’nin istihdam kaynağı Eleman.net, toplam 17.648 kişinin katıldığı “İş Hayatında Beklentiler” anketi sonuçlarını açıkladı.

Türkiye’nin istihdam kaynağı Eleman.net platformunun, ülke genelinde gerçekleştirdiği anket çalışmasının sonuçlarına göz atıldığında, mevcut ve potansiyel iş gücünde yer alan/alacak kişilerin sunduğu yanıtlar arasında, “yabancı dil” eksik bulunan ve geliştirilmek istenen alan olarak ilk sırada yer aldı. Çalışılan ya da gelecekte çalışılacak işten temel beklenti sıralamasında ise “uygun maaş” katılımcıların en yüksek beklentisi olarak öne çıktı.

Yabancı dil ilk sırada

Anket çalışmasında kendinizde eksik bulduğunuz ve geliştirmek istediğiniz alan nedir sorusuna verilen yanıtlar dikkate alındığında, ilk sırada %47 ile yabancı dil yer alırken, bu yanıtı sırasıyla %39 ile iş tecrübesi ve deneyim, %10 ile lisans, yüksek lisans veya doktora yapmak izledi.

Lise mezunları için ilk öncelik yabancı dil

Ankete katılanların mezuniyet dereceleri dikkate alındığında, İngilizce düzeyini yetersiz bulan ve geliştirmek isteyenler katılımcılar arasında lise mezunları ilk sırada yer buldu. Lise mezunlarının %44'ü yabancı dilimi geliştirmek istiyorum yanıtı sunarken, ön lisan ve lisan mezunlarının %22'si, ilköğretim mezunlarının ise %11'inin öncelikleri arasında yabancı dil yer aldı.

87521.jpg

Uygun maaş öncelikli beklenti

“Çalıştığınız ya da gelecekte çalışacağınız işten temel beklentiniz hangisi” sorusuna yanıt veren katılımcılar arasında %49 ile “uygun maaş” cevabı ilk sırada yer aldı. Katılımcıların bu yanıtının ardından diğer yanıtlar %32 ile uyumlu iş arkadaşları, %11 ile ek prim ve ikramiye, %8 ile çalışma saatlerinde esnekli oldu.

Zaman ve stres yönetimi de üst sıralarda

Ankete katılımcılarının kendilerini geliştirmek istedikleri alanlar arasında son dönemlerin iş dünyasındaki en popüler konularından biri olan zaman ve stres yönetimi de yer alıyor. Lise mezunlarının %46'lık bölümü zaman ve stres yönetimini önemli bir sorun olarak görürken, bu oran ön lisans mezunlarında %28, lisans mezunlarında ise %18 olarak istatistiklere yansıdı.

Kadınların ve erkeklerin öncelikleri farklı

Kadın ve erkek katılımcıların anket sorularına verdikleri yanıtlar incelendiğinde, erkeklerin %51'i yabancı dilini geliştirmek, %59'u ise zaman ve stres yönetimi konusunda doğru adımlar atmak istiyor. Kadın katılımcıların %51'i için iş tecrübesi ve deneyim kazanmak, %53'ü için ise lisans, yüksek lisans ya da doktora yapmak öncelikler arasında yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.