Çalışkanlık, insanları başarıya ulaştıran tek kuraldır

Çalışkanlık, insanları başarıya ulaştıran tek kuraldır

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD), başarı sohbetlerinin konuğu askerlikten emekli olduktan sonra iş yaşamına katılan Akua Group’un kurucu ortağı Nedim Anbar oldu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, pandemi sürecinde dernek toplantılarının internet üzerinden yapılmaya devam ettiğini söyledi. İş insanlarının deneyimlerini paylaştığı başarı sohbetlerine ilginin yüksek olmasından mutlu olduğunu ifade eden Küçükkurt, “Albayken emekli olan ve orkinos yetiştiriciliğinde Türkiye’nin önde gelen firmalarından birinin kurucu ortaklarından olan Nedim Anbar’ın başarı ilkeleri dinlemek bizleri aydınlatacak. Hem askerlik hem de iş yaşamında başarılı bir insanın örnek olduğu aşikârdır. Örnek insanların deneyimleri genç girişimcilere ve iş insanlarına her zaman yol gösterecek” dedi.

Askerlikten iş yaşamına

Deniz subaylığı yaptıktan sonra iş yaşamına atıldığını ifade eden Akua Group’un kurucu ortağı Nedim Anbar, hayatının Tokyo’da deniz ataşeliği görevini yerine getirirken değiştiğini söyledi. Japonya’da bulunan Ertuğrul Fırkateyni Şehitliğini gezdikten sonra orkinos çiftliklerini gördüğünü ve etkilendiğini söyleyen Anbar, “Japonya’da bulunan orkinos çiftliklerini gördükten sonra Türkiye’deki üreticileri bu konuda uyarma ihtiyacı duydum. Japonya Ticaret Ataşemiz Bahadır Bey’e de bu konuyu açtım. Bu konu üzerinden tartıştıktan sonra Türkiye’de orkinos çiftliği kurma kararı aldım. Ataşelik görevinden sonra Çanakkale Boğaz Komutanlığına atandım. Komutanlıkta kurmay albayken emekliliğe ayrıldım. Emekli olduktan sonra iki yıl sonra orkinos üreticiliğinin ülke ekonomisine katkı sağlayacağını anlatmaya başladım” diye konuştu.

Disiplinli olmak önemli

Orkinos yetiştiriciliği konusunda okul arkadaşından görüşme teklifi aldıktan sonra iş yaşamına atıldığını vurgulayan Anbar, 2004 yılında ilk ihracatlarını yaptıklarını söyledi. Askerlik hayatından sonra iş yaşamına atılmanın pek kolay olmadığını ifade eden Anbar, “Askerlik ve sivil ticaret hayatının normları birbirinden çok farklı. Ticaret hayatına atılınca iş yaşamının kurallarını anlamakta zorluk çektim. Benim askerlikten sonra iş yaşamında belirli bir konuma gelebilmemin tek sebebi disiplindir. Disiplin, insanlara çalışmayı ve üretkenliği üretiyor.Çalışkanlık, insanları başarıya ulaştıran tek kural. İş yaşamına atıldıktan sonra Ankara’da Orkinos Yetiştiricileri Derneği’ni kurdum ve beş yıl başkanlığını yaptım. Bugün geldiğimiz noktada Çeşme’nin kuzey kıyılarında üç tane lisanslı üretim çiftliğimiz var. Ülke ekonomisine katkı sunmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

nedim-anbar.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.