Çalışmayan kocasını tek celsede boşadı

Çalışmayan kocasını tek celsede boşadı

Hakim, aile geçimine katkı koymayan kocanın ailenin birliğini bozduğunu ve kusurlu olduğunu belirterek boşanma kararının verdi.

İzmir’de 32 yaşındaki Zahide A., 9 yıllık kocasının son iki yıldır kocası Mehmet A.’nin çalışmadığını, çalışmak istemediğini belirterek açtığı boşanma davasında tek celsede kazandı. Hakim, aile geçimine katkı koymayan kocanın ailenin birliğini bozduğunu ve kusurlu olduğunu belirterek boşanma kararının verdi.

İzmir’de bir tekstil fabrikasında son ütücü olarak çalışan, iki çocuk annesi Zahide A., 9 yıldır evli olduğu 41 yaşındaki Mehmet A.’ya karşı İzmir Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı.  Zahide A., avukatı aracılığıyla açtığı davada, eşinin son iki yıldır çalışmadığını, ona bulduğu işlerin çoğunu beğenmediğini, bazı işlere ise başlayıp iki hafta içinde bıraktığını belirterek, “Ailenin geçimini tek başıma karşılamaktan yorulmadım ama eşimin çalışmak istemesi beni çok yordu. Aile babası olarak iki erkek çocuğumuza da kötü örnek oluyor. Günlerini kahvede geçiriyor. Benden sigara ve çay parası alıp, dışarda ne bulursa onu yiyerek yaşamayı kendisine alışkanlık edindi. Onun çalışmak istemesiyle başlayan soğuklu, aramızda büyük tartışmalara neden olduğu gibi artık karı-koca ilişkisi içinde dahi bulanamaz olduk. Ben çalışarak evime ve çocuklarıma zaten bakıyorum. Boşanma karşılığından bir şey istemiyorum çünkü istesem de zaten verecek durumda değil. Çocuklarıma babalık yapmasını bekleyerek iki yıldır dayandım ancak artık onlara da babalık yapmıyor. Çalışırken, çocuklarıma komşularım bakar oldu. Evliliğimizin maddi ve manevi hiçbir anlamı kalmadığı için bitirilmesini istiyorum” dedi.

Zahide A.’nın açtığı boşanma davasına katılarak sözlü cevap veren Mehmet A, “Boşanmayı ben de kabul ediyorum. Çalışmak istemediğim tamamen yalan. Sadece kendime uygun, çalışabileceğim bir iş bulamadım. Çalışmadığım için de kahveye giderek günümü geçirmeye çalışıyorum. Çocuklarıma kötü örnek olmamak için akşama kadar evden içeri girmedim. Ancak eşim bunu da benim sorumsuzluğum olarak gördü. Kendimi uygun bir iş bulduğu çalışırım ama eşimle aramızda geçimsizlik benim içinde çekilmez bir hal aldı. O yüzden ben de boşanmayı kabul ediyorum. Şu an çocuklarıma nafaka vermek isterdim ama çalışmadığım için veremiyorum. Çalıştığımda onlara da geçinmeleri için destek olacağım” dedi.

Aile Mahkemesi Hakimi duruşma sonunda, tek celsede çiftin boşanmasına karar verdi. Hakim kararında, çalışmayan, kendine uygun iş bulmadığını söyleyerek iş beğenmayan Mehmet A:’nın, aile geçindirme sorumluğululuğunu yerine getirmeyip, kusurlu eş olarak, aile birliğinin bozulmasının temel neden olduğuna karar verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.