Çam, "Mumcu, rejim değişikliği peşinde koşanları bundan 30 yıl önce gördü"

Çam, "Mumcu, rejim değişikliği peşinde koşanları bundan 30 yıl önce gördü"

Aracına yerleştirilen bomba sonucunda katledilen araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu, ölümünün 25. yıldönümünde Güzelbahçe’de anıtı önünde anıldı.

Yelki’deki anma törenine CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Atilla Sertel, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, eski İzmir Belediye Başkanı Ceyhan Demir, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra günün anlamına ilişkin konuşmalar yapıldı.

imgl4321.jpg

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, “Faili meçhul cinayetler, yolsuzlukları, hırsızlıkları yazdı. Türkiye’de rejim değişikliğiyle ilgili kaygılarla ilgili yazdı, konferanslar verdi. Bu nedenle karanlık güçlerin nasırına bastı ve katledildi. Şimdi de rejim değişikliği peşinde koşanlar var. Uğur Mumcu bunları 30 yıl önce görüp yazdı” diye konuştu.

OKUL ARKADAŞI DEMİR, KONUŞTU

Uğur Mumcu ile aynı okulda okuyan Eski İzmir Belediye Başkanı Ceyhan Demir de törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:


“Uğur Mumcu ile aynı üniversitede okudum. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde birlikte okuduk. Bu okul 1925 yılında Atatürk tarafından cumhuriyeti savunacak laik hakim, savcı ve avukatlar yetiştirmek üzere kuruldu. Bizim hocalarımızın hepsi laikliğe, cumhuriyet değerlerine inanan insanlardı. Biz böyle ortamlarda yetiştik. Uğur Mumcuları yetiştiren sistem laik eğitim sistemiydi.Şimdi laik eğitimden uzaklaşılıyor, cumhuriyet değerlerinden uzaklaşılıyor. Yeniden laik değerlere sahip çıkılan günlere kavuşmayı diliyorum.”

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce törende yaptığı konuşmada “25 yıl önce katledilen araştırmacı gazeteci- yazar Uğur Mumcu, yaşamı boyunca, kalemini satmadı. Cumhuriyet Gazetesi'ndeki köşesinde yılmadan, korkmadan yazmaya devam etti.Yurdun dört bir yanında konferanslar verdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinin halka anlatılmasında büyük çaba gösterdi. Uğur Mumcu ve demokrasi şehitlerimizi unutmayacağız. Onların verdiği özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini yere düşürmeyeceğiz. Ülkemizde laik, tam bağımsız Türkiye mücadelesi veren onlarca aydınlarımız,  Ahmet Taner Taner Kışlalılar, Bahriye Üçoklar, Necip Hablemitoğlulları, Muammer Aksoylar, Abdi İpekçiler ve daha nicelerini unutmayacağız, unutturmayacağız.Mumcu'yu ve tüm demokrasi şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyorum” dedi.


Konuşmalardan sonra törene katılanlar ellerindeki karanfilleri Mumcu’nun büstünün önüne bıraktı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.