Çamaşır makinesine beyaz sirke koyarsanız...

Çamaşır makinesine beyaz sirke koyarsanız...

İnanılmaz yöntem! Çamaşır makinesine beyaz sirke eklerseniz bakın ne oluyor..

Çamaşırlarınız bir türlü istediğiniz gibi temizlenmiyorsa o zaman yapmanız gereken birkaç önemli püf nokta bulunuyor. Birazdan vereceğimiz püf noktaları ile hem çamaşır makinenizin ömrünü uzatacak hem de daha temiz çamaşırlara kavuşacaksınız.

Çamaşır makinesinde çamaşır yıkarken, çamaşırlarımızı, rengine ve türüne göre sınıflandırarak yıkamak, kullanacağımız deterjanın özelliklerinden çamaşır makinesinin program seçimine kadar birçok özelliği göz önünde bulundurmamız gerekir.

Bu unsurları göz önünde bulundurarak size vermiş olduğumuz yöntemlerde hem çamaşır makinenizin uzun ömürlü olmasını sağlayacak hem de çamaşırlarınızı tertemiz yapacak.

İlk olarak makinenin deterjan ve yumuşatıcı bölümlerini temizleyeceğiz. Bunun için sirke ve su kullanacağız. Bir litre suyu kaynatın ve su kaynadıktan sonra 5 dakika kadar dinlendirin. Sıcak suyun içine 1 su bardağı beyaz sirkeyi ilave edin.

Çamaşır makinesinin deterjan bölümü çıkıyorsa hazırladığınız karışımla bölmeyi iyi bir şekilde yıkayın ve durulayın.
Eğer makinenin haznesi çıkmıyorsa kullanacağınız malzemelerin miktarını yarı yarıya indirin. Sonrasında karışımı sprey şişeye doldurun. Haznenin her noktasına karışımı sıkın ve sünger yardımıyla bu bölgeyi temizleyin.

Gözle görülmeyen kısımlarda meydana gelen küf ve kireci de  vermiş olduğumuz tarifle temizleyebilirsiniz. 
Malzemeler:

Bir su bardağı beyaz sirke
Bir tatlı kaşığı tuz

Nasıl yapılır?

Sirke ve tuzu karıştırın. Karışımı makinenin deterjan bölümüne dökün. Makineyi boş bir şekilde 90 derecede 1 buçuk saat çalıştırın. Bu işlemi düzenli yaptığınız sürece makinenin iç kısımları pırıl pırıl olacaktır. Son olarak körük lastiğini temizleyin.

Makine her çalışmasında lastiğin yapısı gereği iç arka kısımlarında kir birikir. Bu da kötü kokuya sebep olur. Çamaşır yıkadıktan sonra körük lastiğini çıkarın ve temiz bir bezle silip geri yerine takın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.