Çamaşır suyu içme mücadelesi! Tehlikeli...

Çamaşır suyu içme mücadelesi! Tehlikeli...

Gençler arasında yayılan "Çamaşır Suyu İçme Mücadelesi" oyunu, Belçika’yı alarma geçirdi.

Oyunun kurallarına göre, bir bardak bulaşık suyu içmek üzere telefonuna yakın arkadaşından mesaj alan bir genç, bardak çamaşır suyunu içerek mücadeleyi kazandıktan sonra mesaj atan arkadaşından 10 Avro alıyor.
Kısa bir süre önce Amerika’da oynanmaya başlayıp dünya geneline yaygınlaşan “Çamaşır Suyu İçme Mücadelesi" Oyunu, 17 yaşındaki Belçikalı bir gencin çamaşır suyu içerek komaya girmesi üzerine ülkeyi alarma geçirdi. Belçika, Türkçe ismi “Mavi Balina” ve “Sıcak Su Mücadelesi” gibi dünya çapında birçok genci canından eden tehlikeli oyunlardan sonra şimdi de “Çamaşır Suyu İçme Mücadelesi” tehlikesi ile karşı karşıya.

Bu yeni ve tehlikeli oyunun kurallarına göre, bir bardak bulaşık suyu içmek üzere telefonuna yakın arkadaşından mesaj alan bir genç, bardak çamaşır suyunu içerek mücadeleyi kazandıktan sonra mesaj atan arkadaşından 10 Avro alıyor. Mücadeleyi kazanan genç, oyunun kurallarına göre mücadeleyi devam ettirmek üzere başka bir arkadaşına mesaj atarak, mücadeleyi devrediyor  ve oyunun devam etmesini sağlıyor. Son dönemde sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan videolarla adından sıkça söz ettiren oyun yüzünden, geçtiğimiz günlerde Belçika’da 17 yaşındaki bir genç  bir hastanenin acil servisine getirildi. Boğazı ve yemek borusunda ciddi derecede yanık tespit edilen gencin ilk başta asit içtiği düşünüldü. Daha sonra gencin telefonuna gelen bir mesajla “Çamaşır Suyu İçme Mücadelesi” yüzünden çamaşır suyu içtiği anlaşıldı.

“Çamaşır Suyu İçme Mücadelesi”nin Belçika’ya geldiğini anlaşılması, uzmanları alarma geçirirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Toksikolog Jan Tygat, çamaşır suyunun öncelikle boğaz ile yemek borusundan geçip, mideye ulaştıktan sonra geçtiği bütün organları yakıp erittiğini belirtti. Tygat, gençleri ve aileleri bu tehlikeye karşı ciddi bir şekilde uyararak, çamaşır suyunun iç organlarda açacağı zararların tedavisinin olmayacağını bildirdi.

Bu tehlikeli oyunun da diğerleri gibi çocukların ve gençlerin hayatını tehlikeye atacağı konusunda uyarıda bulunan Tygat, olaya el atması için Belçika sağlık Bakanlığına çağrıda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.