Çamaşır yıkarken sakın bunu yapmayın!

Çamaşır yıkarken sakın bunu yapmayın!

Hepimiz çamaşır yıkarken aynı hatayı yapıyoruz ama...

Çamaşırlarınızın temiz ve düzgün görünmesi, çamaşırlarınızın ve makinenizin daha uzun dayanması için öncelikle çamaşırlarınızı doğru yıkamalısınız. İşte çamaşır yıkarken çoğumuzun yaptığı hatalar ve doğruları...
 

Yanlış sınıflandırma

Renklerin yanı sıra kumaş türüne de dikkat etmelisiniz. Örneğin polar giysileri ayrı yıkamanız gerekir. Ayrıca havluları sentetik elyaf içeren diğer giysilerle yıkamamalısınız.
 

Lekeleri yanlış yoldan çıkarmak

Lekeleri çıkarmak için sert bir şekilde çitiliyorsanız giysilerinizde oluşan deliklere şaşırmamalısınız. Lekeleri çıkarırken giysilere nazik davranmalısınız. Delikleri önlemek için lekenin üstüne beyaz bir kumaş koyup ıslanana kadar bekleyin.
 

Çok fazla deterjan kullanmak

Fazla deterjan koyduğunuzda çok fazla köpük oluşacağı için gömleklerinizin özellikle manşet ve yakalarında kir birikebilir. Giysiniz daha temiz olacağı yerde daha kirli bir şekilde makineden çıkabilir.
 

Fermuarları açık bırakmak

Fermuarlar açık bırakıldığında birlikte yıkadığınız diğer giysilere zarar verebilir. Bu yüzden bu tür giysileri makineye atmadan önce mutlaka fermuarlarını çekmelisiniz.
 

Makineye atarken düğmelemek

Fermuarların kapalı olması gerektiği gibi düğmelerin de açık olması gerekiyor. Aksi takdirde düğmeler kopabilir ve giysinin şekli bozulabilir.
 

Çok fazla çamaşır suyu kullanmak

Çok fazla çamaşır suyu kullandığınızda kumaşlarınız daha dayanıksız hale gelir ve kolayca yırtılabilir. Bunun yerine çamaşırlarınızı birkaç damla limon suyuyla kaynatabilirsiniz.
 

Mayoları makinede yıkamak

Mayo veya spandeks ve elastandan yapılan giysiler asla çamaşır makinesine atılmamalı. Doğrusu bu tip giysileri elde soğuk suyla yıkamaktır.
 

Çamaşır makinesini dinlendirmek

Bazı kişiler çamaşır makinesi dinlendirilmezse bozulacağını düşünür. Ancak çamaşır makinesini ara vermeden kullanmak elektrik kullanımını azaltır.
 

Yastık ve battaniyeler için tek bir devir kullanmak

Tüy yastıklarınızı ve battaniyelerinizi çamaşır makinesinde art arda iki devirde yıkamalısınız. Çünkü tüyler köpüğü içine çekebilir.
 

Havlularda yumuşatıcı kullanmak

Yumuşatıcıda bulunan kimyasal bileşenler kumaşların emme kapasitesini azaltır. Bu yüzden havlularda kullanılmamalısınız.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.