“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” Karşıyaka’da unutulmadı!

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” Karşıyaka’da unutulmadı!

1-7 Ekim arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Karşıyaka’da kutlandı.

“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay din görevlileri onuruna kahvaltı verdi. Karşıyaka Belediyesi Kent Restorandaki kahvaltıya Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, Gençlik Spor İlçe Müdürü Musa Yelek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Üngür, Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Kâmil Karadeniz Karşıyakalılar Birliği Derneği Başkanı Tekinhan Onan, İş adamı Osman Avcı, Karşıyaka’daki din görevlileri katıldı. Kahvaltıda Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İlçe Müftüsü İsa Gürler birer konuşma yaptı.

921-3263.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığımızı kuran

Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler Sayın kaymakamımızın tasvipleri ve sayın belediye başkanımızın ev sahipliği ile bir araya geldiklerini belirterek şöyle konuştu. “Ebediyete intikal etmiş tüm din görevlilerimizi, meslektaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Tabi ki en başta Cumhuriyetimizi kuran, ezanımızın okunduğu camilerimizde rahatça ibadetlerimizi yapabildiğimiz, bayrağımızın dalgalandığı bu cennet vatanı bize emanet eden ve Cumhuriyetin kuruluşundan hemen sonra da Diyanet İşleri Başkanlığımızı kuran Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız, bayrağımız için mukaddes değerlerimiz için can vermiş aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi de rahmetle ve minnetle şükranla anmayı üzerimize düşen bir borç olarak düşünüyor ve ifade ediyoruz.”

“Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım”

Belediye başkanı Tugay ise yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Bu hafta dolaysı ile sizlerle bir arada olmaktan, bir sofrayı paylaşıyor olmaktan, sizlerle yüz yüze bakmaktan mutluyum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince ibadethanelerimizin ihtiyaçları ile ilgilenmeye çalışıyoruz. Elimden geldiğince her zaman ihtiyaçlarınız için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Görevlerinizin önemli olduğunu düşünüyorum insanların inançları ile ülkemize değer kattığını düşünüyorum. Bu yolda yaptığınız ev sahipliği, gösterdiğiniz rehberlik, son zamanlarında insanlarımızın yanında olmanız hepimiz için çok değerli. Emekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim.

921-3315.jpg

Kutsal bir görev

Kaymakam Çalışır din görevlilerinin kutsal bir görevde bulunduklarını belirterek şunları söyledi. “Bu kutsal mekanlarda hizmet vermeye çalışan değerli arkadaşlarımızsınız. İnsanları kültürel bazda dini bazda yardımcı olmaya çalışan kardeşlerimizsiniz. Ne kadar kutsal bir görev yaptığınızı ne kadar toplumlar için olmazsa olmaz bir görev yaptığınızı biliyoruz. Cenabı hak, yapmaya layık olduğunuz görevleri hakkıyla yerine getirmeyi, toplum olarak bunlardan istifade etmeyi nasip etsin”

Din görevlileri toplantı için Kaymakam Çalışır, Başkan Tugay ve Müftü Gürler’e teşekkür etti. Konuşmalardan sonra Küçük Avcı kahvesi sahibi İşadamı Osman Avcı’ya yaptığı katkılardan dolayı Kaymakam Çalışır tarafından bir plaket verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.