Çamlaraltı Koleji’nde yenilikçi eğitim dönemi

Çamlaraltı Koleji’nde yenilikçi eğitim dönemi

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Egemen Ercan, üreten, merak eden, topluma, insanlığa yaratıcı çözümler bulabilen nesiller yetiştirdiklerini dile getirdi.

Ercan, Anadolu Lisesi öğrencilerinin yanı sıra açmış oldukları Fen Lisesi ile birlikte çağın gereklerine uygun olarak modernize edilmiş bir eğitim müfredatıyla mühendislik, mimarlık, tıp, eczacılık gibi bölümleri hedefleyen öğrencilere hitap ettiklerine dikkat çekti.

Günümüzde daha çok sayısal ve fen alanında kariyer yapmak isteyen öğrencilerin fen liselerine ilgi gösterdiğini kaydeden Egemen Ercan, “Bu ihtiyaçtan yola çıkarak Çamlaraltı Koleji bünyesinde Fen Lisesi de oluşturduk. Toplumun yaratıcı ve üretken bireylere ihtiyacı var. Öğrenci odaklı bir yaklaşımla MEB müfredatının yanında öğrencilerimizi geliştirecek bilimsel projelerin, çalışmaların yoğun işlendiği bir eğitim sağlıyoruz. Merak eden ve uygulayan öğrenciler yetiştirmek en büyük hedefimiz. Fen Lisemiz, LGS’de %1 ile %5 arası dilime giren başarılı öğrencilerden oluşuyor. Bunun yanı sıra; Anadolu Lisemizde de öğrencilerimiz %100 başarı oranıyla üniversiteye yerleşti. Fen Lisesini daha çok mühendislik, mimarlık, tıp, eczacılık gibi bölümleri hedefleyen öğrenciler talep ediyor. Kendi hedeflerini baştan belirleyen bilinçli öğrencilerimiz var. Örneğin bir öğrencimiz astronot olmak isterken bir diğeri yapay zeka alanında çalışmalar planlıyor. Öğrencilerimizi rehberlik çalışmaları ve sınavlarla kendileri için en uygun branşlara yönlendiriyoruz. Böylelikle hedeflerine daha rahat ulaşmaları için yol göstermiş oluyoruz” diye konuştu.

15 Şubat’ta Ortaokul ile Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine yönelik bir bursluluk sınavı gerçekleştireceklerini de dile getiren Ercan, “Daha çok öğrenciye ulaşmayı hedeflediğimiz için bu yıl lise öğrencilerine de burs imkanı sunacağız. % 10'dan %100'e kadar değişen oranlarda başarı bursları vereceğiz” diye konuştu.

“Bilim yarışmalarında derecelere sahibiz”

Çamlaraltı Koleji öğrencilerinin ulusal ve uluslararası bilim yarışmalarında da önemli derecelere imza attığını hatırlatan Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Egemen Ercan sözlerine şöyle devam etti: “Okul öncesinden liseye kadar her kademede öğrencilerimize araştırma, yaratıcılık ve problem çözme becerileri edindirmek için çalışıyoruz. Bilişim, bilgisayar bilimi, kodlama, STEM eğitimleri gibi alanlarda altyapı oluşturduk. Mevcut sistemimizde Matematik, Fen bilimleri, Sosyal Bilimler kadrolarımızda güçlü, dinamik, inovatif öğretmenler yer alıyor. Sadece matematik ve fen alanlarında değil sosyal bilimlerde de uluslararası ve ulusal projeler, çalışmalar içerisindeyiz. Önümüzdeki yıl için 'doğada ders' projesini yaşama geçireceğiz. Eğitimin sadece dört duvar arasında kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü çocuklar görmenin yanı sıra; uygulayarak öğrenme modelini daha çok benimsiyor. Okulumuzda güçlü, köklü eğitim kadromuzla birlikte interaktif bir şekilde öğrencilerin derse katılımını sağlıyoruz”

egemen-ercan.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.