Çamlaraltı öğrencileri, uzay kirlilğine dikkat çekti

Çamlaraltı öğrencileri, uzay kirlilğine dikkat çekti

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji öğrencileri, uluslararası katılımla her yıl gerçekleştirilen Destination Imagination yarışması için “Uzay Kirliliği” konusunda bir farkındalık projesi hazırladı.

Westpark AVM içindeki etkinlik alanında çocuklar ve velilere yönelik bir tanıtım yapan Çamlaraltılı öğrenciler, gün boyunca yüz boyama, uzay temalı resimler ve pet şişelerden roket yapımı gibi eğlenceli aktivitelere imza attılar.

Geçtiğimiz yıl Çamlaraltı Koleji'nin Destination Imagination Ulusal Turnuvaları’nda Türkiye üçüncüsü olduğunu hatırlatan Fen Bilgisi Öğretmeni Esin Akoğlu, bu yıl da iddialı olduklarını dile getirdi.

Akoğlu, “Uzay kirliliği, yakın gelecekte uzay araştırmaları açısından birçok soruna yol açacak. Ömrünü tüketmiş uydular, roketlerin uzaya bırakılan parçaları, yakıt tankları ve işe yaramayan cisimler gibi hurdalar dünyamızın çevresinde yıllardır dönüyor. Giderek büyüyen bu yığına karşı şimdiden önlem alınması gerekiyor. Burada gerçekleştirdiğimiz etkinlikle, çocuklara ve velilere konuyla ilgili broşürler de dağıtarak uzay kirliliği hakkında onları bilinçlendirmeyi amaçladık” diye konuştu.

Çamlaraltı Koleji öğrencilerinin gerçekleştirdiği etkinlik, gün boyunca farklı yaş grubundan çocukların katılımıyla sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.