"Can da Veririz Kan da!"

"Can da Veririz Kan da!"

İzmir'de yaşayan Sivaslılar denilince ilk akla gelenlerden olan Güneykayalılar, yine kendilerine özgü bir çoğunluk hareketiyle Kızılay'a kan bağışında bulundular.

Kızılay Ege Bölgesi'ni arayarak son haftalarda yaşanan terör olaylarından dolayı, vatan için canını her zaman vermeye hazır olduklarını belirten Sivas Güneykayalılar Derneği yöneticileri, kan vermek istediklerini belirttiler.
Kızılay Ege Bölgesi Müdürlüğü 50 kan torbası gönderdi. Ancak Sivas Güneykayalılar Derneği üyesi gençlerin yoğun ilgi gösterdiği kan bağışında, bir saatte 50 torba kan doldu. Bunun üzerin ilk gelen ekip Kızılay'dan takviye ekip istedi. İki araba ve 500 kadar kan torbası da daha sonradan ilave olarak bağışçı Sivaslılardan kan almaya geldi.

Sivas Güneykayalılar Derneği Başkanı Hakan Kavak, dernek olarak terör olaylarına tepkiyi yürüyerek, bağırarak vermek yerine kan bağışı yaparak vermeyi uygun gördüklerini belirterek, "Özellikle gençlerimiz, teröre karşı tepki vermekte oldukça hararetliydi. Haklı olarak bir şeyler yapmak istiyorlardı. Yürüyelim diyeni de oldu, bağıralım diyeni de oldu. Biz de gerektiğinde can vereceğimiz bu vatan korumak için yürümek ya da bağırmak yerine kan vermeyi tercih edelim dedim. Onlar da bu fikri kabul ettiler. Kızılay yetkilileri ilk başka bu kadar kan bağışlayan olacağını düşünmediği için yetersiz ekiple geldiler ama sonradan bu ekip takviye edilerek akşama kadar en az 500 torba kan bağışında bulunacağını tahmin ediyoruz" dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.