CAN DOSTLARI İÇİN SOKAKTALAR!

CAN DOSTLARI İÇİN SOKAKTALAR!

Ali Eyce yazdı...

Korona virüsüyle insanlığın mücadelesi devam ederken,  insanların olmadığı zamanlarda,  olamadığı zamanlarda bir o kadar da yaşam mücadelesi verenler hayvanlar, can dostlar oluyor.

Doğada zaten az sayıda kalan yiyecek ve içecek sıkıntısını, insanların olmamasıyla daha çok hissedilir oldu.

Bir yandan bastıran soğuk havalar,  diğer taraftan onlara bu havalarda en büyük desteği verecek olan insanların yokluğu can dostlarımızı, hayvanları maalesef zor bir süreçte bıraktı.

Kedinin,  köpeğin, kuşun dili olsa, sessiz sokaklarda gezerken, ‘Nerede bu insanlar, neden bize bir şeyler vermiyorlar, neden bize sahip çıkmıyorlar?’ diye sorarlar.

Onların dili yok ama onların olmayan dilinden çıkan o cümleleri duyanlar var.

Karabağlar Kaymakamlığı Vefa Destek Grubu bünyesinde bir araya gelen hayvan severler, işte bu duyulmayan sesi duyan duyarlı, cesur ve gönüllü insanlar.

Karabağlar Kaymakamı Cemil Özgür Öneği’de gönüllü olarak hayvanlar için çalışmaya gelen bu hayvan severlere her türlü desteği de sonuna kadar veriyor.

O gönüllüler ne yapıyorlar derseniz, sabah erkenden işe gider gibi yola çıkıyorlar. Karabağlar ’da bildirilen veya bildirilmeyen ama denk gelinen her canlıya yardım ediyorlar.

Kiminin önüne yemek koyuyorlar, kiminin su. Kimine varsa sağlık sorunu onu gideriyorlar, kimi de ise bakım zamanı geldiyse, bakımlarını yapıyorlar.

Bir çocuk gibi onlarla ilgileniyorlar.

Çok açıkta kalana, gecenin soğukta kalabilecekleri barınaklar yapıyorlar.

Rahatsız olup, kalamayacak olanları ise tedavi altına tutuyorlar.

Karabağlar Çevre Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Sibel Altun’un sosyal medya hesabını şöyle bir göz gezdirin, ne demek istediğimi, neden yazmak gereği duyduğumu da eminim çok daha iyi anlarsınız.

Salgın bitecek.

İnsanlık bu illetten kendisini kurtaracak ve hayvanlarla birlikte mutlu şekilde dünyanın tadını çıkarmaya devam edecek.

Çünkü can dostlarımız olmadan dünya bir hiç!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum