CAN DOSTLARINI GÖMME ÖNERGESİNİ KABUL ETMEDİ!

CAN DOSTLARINI GÖMME ÖNERGESİNİ KABUL ETMEDİ!

Sokak hayvanlarını yakmak için fırın ihalesine giren ve iptal eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyelerinin sokak hayvanlarına gömü yeri bulmak için komisyon kurulması önergesini kabul etmedi.

Karabağlar Belediyesi geçtiğimiz hafta, fırın ihalesine çıktı. Resmi olarak yayınlanan ve basına haber olarak geçilen ihaleye de, alınacak fırınlarda, kimsesiz sokak hayvanlarının, o sebeple, bu sebeple ölmesi halinde gömmek yerine fırınlarda yakmayı amaçlıyordu. İhalenin açıklanmasından sonra Karabağlar’dan, İzmir’den ve nihayetinden Türkiye’den büyük bir tepki geldi. Özellikle hayvan severler, can dostlarının yakılacak olması için fırın alımına giren Karabağlar Belediyesi ve başkanı Muhittin Selvitopu’na karşı büyük bir eleştiri yağmuruyla tepki verdiler.

780x411-chp-izmir-karabaglarda-belediye-baskan-adayi-muhittin-selvitopu-kimdir-muhittin-selvitopu-nereli-1553962615202.jpg

Kamuoyunda yükselen tepki üzerine akşamüzerlerine doğru Karabağlar Belediyesi’nin Basın Biriminden başkan imzasını taşıyan bir açıklama daha geçilerek, can dostlarını yakmak için alınacak olan fırının yasal bir işlem olduğu, yasaların can dostlarını yakmak için uygun görülmesi halinde fırınların alınabileceğini belirtildi. Ancak tepkilerin daha da büyümesi üzerine, ‘Hayvanları yakan başkan’ olarak sıfatların çoğalması üzerine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Meclis toplantısının yapılacağı günden bir gün önce açıklama bir başka açıklama geçerek, belediyenin can dostlarını yakmak için girmiş olduğu ihaleyi, gelen tepkiler üzerine iptal ettiklerini açıkladı.

b81b363a-cef5-4f67-ade9-28e12f1f8bd5.jpg

Karabağlar Belediyesi Meclisi, dün akşamüzeri yapıldı. Beklenildiği gibi AK Parti Meclis Üyesi Fikret Mısırlı ve Serap Eyce imzasını taşıyan önerge ile hayvanları yakmak için fırın alınması konusu meclisin de gündemine geldi. Meclis üyeleri, can dostu, hayvan sever olan Karabağlarlılara bu durumun çok manevi olarak hak etmedikleri zararı verdiğini belirterek, hayvanların gömüleceği yerin bulunması konusunda araştırmak yapmak ve meclise getirmek üzerine bir komisyon kurulmasını teklif ettiler. Karabağlar Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Muhittin Selvitopu, AK Partili Meclis üyelerinin önergesini kabul etmedi. Başkan Selvitopu, önergeyi meclisi gündemi almayacaklarını ama dikkate alacaklarını, belediye idaresi olarak hayvanları zaten gömdüklerini ve gömmeye de devam edeceklerini, idare olarak bu durumun kendisinin çözeceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.