Can Hastanesi resim yarışması doktor sevgisi ve sağlık bilinci yarattı

Can Hastanesi resim yarışması doktor sevgisi ve sağlık bilinci yarattı

İzmir Özel Can Hastanesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramını “Doktorumu Seviyorum, Sağlığımı Koruyorum” konulu resim yarışması ödül töreninde çocuklarla kutladı.

 İlk 50’ye giren resimlerin sergilendiği ve hediyelerin verildiği ödül töreninde hastanede tedavi görürken yarışamaya katılan Duru Uçkuş, salondan büyük alkış aldı.

İzmir Özel Can Hastanesi “Doktorumu Seviyorum, Sağlığımı Koruyorum” konulu İzmir ili ilkokullar arası düzenlenen resim yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışına pek çok sayıda öğrenci katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını düzenlediği resim yarışması ile kutlayan Can Hastanesi, ödül töreninde ilk 50’ye giren öğrencileri ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan Can Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Op.Dr.Yener Bakan doktor sevgisinin, sağlık farkındalığının çocuk yaşta edinilmesi gereken iki önemli konu olduğuna dikkat çekerek, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti. 500 eserin yarışmaya katıldığına işaret eden Dr.Bakan, “Bir çocuğun hastaneyi ve doktoru kalpler içinde sevgiyle çizmesi, sağlığına düzenli beslenerek, ellerini yıkayarak dikkat etmesi gerektiğini resim yoluyla anlatması çok kıymetli… Biz büyüklerin de onların resimlerinden öğrenecekleri çok şey var. Resimlerinde sadece sevgi var. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti durdurmak, toplumsal sağlık farkındalığını artırmak ancak çocuk yaşta verilen eğitimle mümkün. Burada gördüğünüz resimler geleceğin sağlıklı, mutlu ve birbirine saygı duyan bireylerinin ispatıdır. Ne mutlu bize ki 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını birbirinden değerli bu eserleri yaratan küçük ressamlarla kutluyoruz.” diye konuştu.

dr.yenerbakan2-min.jpg

Jüri üyeliğini görsel sanat öğretmenlerinin yaptığı yarışmada yaklaşık 500 resimin arasından ilk 50’ye giren resimler seçildi.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Nejdet Erdilek, Eraslan kurucu temsilcisi Egem Eraslan, basın mensupları çok sayıda ilkokul öğretmeni ve öğrencilerin katıdığı törende, dereceye giren çocuklara ödülleri verildi. Birinciliği Şehit Komando Er Fatih Özcan İlkokulundan Damla Deniş kazanırken, ikinciliği Mavişehir İlköğretim’den Duru Dilek, üçüncülüğü de Karşıyaka TAKEV’DEN Defne İlhan aldı.  Behçet Uz Çocuk Hastanesinde tedavi görürken, İzmir Özel Can Hastanesi resim yarışmasına katılan Kuşçular Köyü İlkokulundan Duru Uçkuş ise salondan büyük alkış aldı.

Birinci Damla Deniş dizüstü bilgisayar, ikinci tablet, üçüncü ise bisiklet kazanırken, değerlendirme kurulu tarafından eserleri sergilenmeye değer bulunan 50 öğrenciye de teşekkür sertifikaları ve resim defterleri ile boya kalemleri hediye edildi. Tören sonunda balon ve illüzyon sanatçısı Aybars Ay şovuyla eğlenen çocuklar, keyifli vakit geçirdiler.

sergi1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.