Çanakkale Şehitleri Narlıdere’de Anıldı

Çanakkale Şehitleri Narlıdere’de Anıldı

Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü, Ak Parti Narlıdere ilçe teşkilatının düzenlediği etkinlikle anıldı. 

Etkinlikte konuşan Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, “Avrupa devletleri zafere kesin gözüyle bakıyorlardı. Ancak unuttukları bir şey vardı. Karşılarında Mehmetçik vardı” dedi. Eski milletvekili Ömer Vehbi Hatiopğlu ise Avrupa ile yaşanan kriz üzerinden muhalefete yüklendi. Hatipoğlu, “Mustafa Kemal Batıya karşı savaşarak bağımsızlığı kazandı. Mustafa Kemal’e neden Avrupa ile savaşıyorsun diyenler vardı. Bugün hala neden batı ile kapışıyorsunuz diyenler var” dedi.

Ak Parti Narlıdere ilçe teşkikatı tarafından düzenlenen ’18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma ve Referandum’ paneli, Narlıdere Huzurevi Efes balo salonunda gerçekleşti. Panele konuşmacı olarak 20 ve 21. Dönem milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu katıldı. Programa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ilçe başkanı Metin Keskin de katıldı.

MEHMETÇİĞİN KANIYLA ÖRÜLEN BİR DUVAR: ÇANAKKALE
Panelin açılışında Çanakkale Şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Açılış konuşmasını yapan Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi, “ 1. Dünya savaşında düşmanlarımız zafer kazanacaklarından emindiler. Önce boğazları geçecek, sonra İstanbul’u ele geçirecektiler. Ancak unuttukları bir şey vardı. Mehmetçiğin kanıyla örülen bir duvar Çanakkale. Karşılarındaki Mehmetçikti. Çanakkale zaferi insanlıktan soyutlanmış olanlara Mehmetçiğin verdiği bir iyilik dersidir. Onlar yaralı askerlerimize kurşun sıkarken biz düşman askerine şefkat gösterip yaralarını sardık. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız.

ÇANAKKALE HER TÜRLÜ TEKNOLOJİK GÜCE KARŞI İMANIN ZAFERİDİR
Eski milletvekili Hatipoğlu, “Çanakkale tarihte yazılmış herhangi bir destan değildir. Çanakkale çok ayrı bir olay. Çanakkale şehitleri diyoruz ama Çanakkale nedir? Çanakkale’yi çok iyi anlayıp gelecek nesillere anlatmamız gerekiyor. Çanakkale ruhu her türlü teknolojik güce karşı imanın zaferidir. Çanakkale şehitlerini anlarsak 15 temmuz şehitlerini de anlarız. Dün Çanakkale’yi geçemeyenlerin torunları bugün çok ahlaksız bir şekilde saldırıya geçmiştir” ifadelerini kullandı

BİZ BATI İLE SAVAŞARAK BU ÜLKEYİ KURTARDIK, BİZE BATI İLE NEDEN KAPIŞIYORSUNUZ DİYORLAR
Avrupa ile yaşanan kriz üzerinden muhalefete yüklenen Hatipoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti devleti hangi düşmanla savaşarak kuruldu? Batı ile savaşa savaşa kurulmuş bir cumhuriyetten, Mustafa Kemal’in batıya karşı savaşarak kurduğu bir cumhuriyetten bahsediyoruz. Şimdi Mustafa Kemal’in izinde gidiyoruz diyenler Batı ile niye kapışıyorsunuz diyor. Mustafa Kemal bunları duysa bunları sopayla kovalar. Çanakkale Savaşı öncesinde de Mustafa Kemal’e batı ile neden savaşıyorsun, İngilizlerin mandasını kabul edelim diyenler oldu” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.