Çanakkale Zaferi ve Şehitler Foça'da Anıldı

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Foça'da Anıldı

Foça’da ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümü’ dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi.

Anma programına, Foça Kaymakamı Ali Çetin, Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, belediye meclis üyeleri, sivil ve askeri erkân, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, ‘Çanakkale bir destandır! Çanakkale Geçilmez! İmkânsızın başarıldığı Çanakkale Zaferi, tarihte benzeri görülmemiş bir destandır. 18 Mart 1915 tarihinde, Çanakkale Deniz Zaferiyle elde edilen başarı, adeta tarihin akışını değiştirmiştir. Tüm Emperyalistlerin birleşerek tarihten silmeye uğraştığı Milletimiz, tarih sahnesinde yerini şanla zaferle almıştır. Çanakkale’nin geçilmeyeceğini zaferle tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir. Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden kahramanları ve vatanı uğruna canını veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, saygıyla önlerinde eğiliyorum! Çanakkale Geçilmez!’ dedi.

Program, Foça Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelengi sunulmasıyla başladı.


Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreninden sonra, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’ndeki programa geçildi. Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi’nde görevli öğretmeni Oya Bulut, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yaptı. Çanakkale Savaşı konulu şiirler ve türküler okundu. Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Reha Midilli Anadolu Lisesi Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Herkesin Bir Hayatı Vardı’ isimli drama sunuldu. Programın bitiminde, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği’nin katkıları ile lokma döktürüldü.

Protokol üyeleri ve dileyen katılımcılarla birlikte, Bağarası’nda bulunan şehit mezarı, şehit yakınlarının evleri ve Deniz Üs Komutanlığı ziyaret edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.