Çankırı seçim çalışmalarına başladı: Ötekileştirmeden ayrıştırmadan yöneteceğiz

Çankırı seçim çalışmalarına başladı: Ötekileştirmeden ayrıştırmadan yöneteceğiz

Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, yaptığı basın açıklamasında Konak’ın yıllardır ihmal edildiğine dikkat çekerek mesaj yağmuruyla seçim çalışmalarına başladı.

AK Parti Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Anıtı’na çiçek bıraktıktan sonra basın açıklaması düzenledi. Çankırı mahalle mahalle ve sokak sokak gezerek tüm sorunları çözmeye çalışacaklarını söyledi. Konak’ta belediyelerin yıllardır doğru politikalar yürütmediklerini söyleyerek Konak’ın yıllardır birçok sorunla uğraştığını belirten Çankırı; " Mesela kentin fotoğrafını çekmek isterseniz Kadifekale'ye çıkarsınız. Ama heyelan tehlikesinin doğurduğu göç sorunuyla yüzleşirsiniz. Tarihi güzelliklerin içinde yeni anılar oluşturmak isterseniz Karataş'ta Asansörde olursunuz. Çünkü Konak'ta tarihi dokunun içinde soluk alabileceğiniz alternatif adresler bulamazsınız. Balığı hem oltada görebildiğiniz hem de tabakta yiyebildiğiniz, çiğdemin çitlendiği, sohbetin ve kahkahanın bol olduğu adres ise Kordon'dur. Ancak kokan körfez tüm bu ahengi baltalamaktadır. Asırlık duruşuyla İzmir’in simgesi olan, kentin ruhunu bünyesine katan, ilk buluşmaları randevu noktası olarak bilinen zamanın içindeki anı yaşayan ve yaşatan Saat Kulesi gelin görün ki çevre düzenlemesi adı altında yıllardır yalnız bırakılmıştır" dedi.

65b8ca67acf57.jpg

"AYRIŞTIRMADAN, ÖTEKİLEŞTİRMEDEN"

Konak'taki altyapı sorunlarına değinen Çankırı, gerekli projeler ve çalışmalarla İzmir’de gerçek belediyeciliği göstereceklerini belirtti. Çankırı şu şekilde devam etti; “Dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezlerinden biri olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı ise bugün altyapı sorunu nedeniyle oluşan su baskınlarına karşı belediyenin dağıttığı kum torbalarıyla gündemdedir. Kemeraltı bugün esnafın kanayan yarasıdır. 111 mahallesiyle, günlük akışta 1,5 milyon dinamiğiyle İzmir’in gelişiminde önemli rol model üstlenen Konak hedefine kazandırma perspektifini oturtan ticaretiyle, kongreleriyle, turizmin, bilişimin kimlikleriyle gündemde olması gerekirken maalesef bugün bu sıkıntılarıyla konuşulmaktadır. Konak yıllardır çözüme kavuşturulmayan şehir planlamaları, imar sorunları, altyapı yetersizliği, kaderine terk edilen sokak ve caddeleriyle artık gözde ilçe olmaktan çıkmış söz konusu sorunların merkezi haline gelmişti. Türkiye yüzyılında ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, irade baltacılığından kaçınma fikriyle, kalpten kucaklaşan bir düsturla Konak’a hak ettiği itibarını kazandıracağız” ifadelerine yer verdi.
Çankırı, basın açıklaması sonarı Kemeraltı Çarşısında esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.